Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Τριμερής ναυτική άσκηση στην πόρτα της Κίνας


Οι ΗΠΑ, η Ινδία και η Ιαπωνία ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα τις κοινές τους ναυτικές ασκήσεις στον κόλπο της Βεγγάλης με την ονομασία Malabar 2017.

Η φετινή άσκηση ήταν η 21η και διήρκησε απο της 10 - 17 Ιουλίου 2017. Σκοπός της ήταν η αντιμετώπιση κοινών απειλών για την ασφάλεια στη θάλασσα στον Ινδικό Ωκεανό και την Νοτιοανατολική Ασία-Ειρηνικό και για τη δημιουργία συναντήληψης μεταξύ των συμμετεχόντων. Αντικείμενα της άσκησεις ήταν η δυνατόοτηες ανταλλαγής πληροφοριών, αεροναυτικές κοινές τακτικές μάχης, έλεγχος πλοίων, εκκένωση τραυματιών απο πλοίο, αντιαεροπορική και ανθυποβρυχιακή άμυνα.



Να σημειωθεί πως η άσκηση πραγματοποιήθηκε μετα απο σοβαρό συνοριακό επεισόδιο στα υψώμματα των Ιμαλαΐων μεταξύ Κινέζων και Ινδών στρατιωτών, με την Κίνα να κατηγορεί την Ινδία οτι η τελευταία προχωράει σε παραβίαση της συνοριακής γραμμής.

Στην άσκηση πήραν μέρος: Απο τις Η.Π.Α. το αεροπλανοφόρο Nimitz, το καταδρομικό USS Princeton, τρείε πυραυλάκατοι  USS Howard, USS Shoup, USS Kidd, ένα υποβρύχιο και το αεροπλάνο ναυτικής συνεργασίας
Poseidon P-8A.

Η Ινδία πήρε μέρος στην άσκηση με το αεροπλανοφόρο INS Vikramaditya, μια πυραυλάκατο INS Ranvir, δυο φρεγατες INS Shivalik και INS Sahyadri, τρείς κορβέτες INS Kamorta,  INS Kora και INS Kirpan, ένα υποβρύχιο, ένα πλοίο υποστήριξης και ενα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

Η Ιαπωνία συμμετείχε με το ελικοπτεροφόρο JS Izumo και την πυραυλάκατο Sazanami. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: