Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Το σήμα της εβδομάδας: Portland Timbers


Δημήτρης Βαρσάνης


Μερικές φορές ένα αποτελεσματικό σήμα είναι ένα απλό σήμα. Αντίθετα με της Philadelphia Union που είδαμε τη προηγούμενη εβδομάδα, αυτό το σήμα από τις ΗΠΑ έχει τη λογική: "ότι βλέπεις αυτό παίρνεις".

Σκεφτείτε το σήμα της Shell που παρατηρείτε στα βενζινάδικα και βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Οι Portland Timbers ονομάστηκαν έτσι επειδή προέρχονται από το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Το τσεκούρι στο σήμα υποστηρίζει τη βιομηχανία υλοτομίας στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό. Οι δασοφύλακες τείνουν να χρησιμοποιούν τσεκούρια. Εύκολο, απλό και λιτό.



Το κλαμπ ιδρύθηκε το 2009 και παίζει στη Δυτική Περιφέρεια της Major League Soccer (MLS), κατακτώντας το MLS Cup το 2015 επικρατώντας της Columbus Crew SC με 2-1 στον τελικό. H Portland Timbers έχει ακόμα και μια ομάδα ρεζερβών που αγωνίζεται στα χαμηλότερα επίπεδα των ΗΠΑ.

Όμως ενώ οι Ευρωπαϊκές ομάδες τείνουν να γράφονται ως Barcelona B’ ή κάτι παραπλήσιο, το Πόρτλαντ επέλεξε μια ταινία δράσης μιας και η ομάδα αποκαλείται Portland Timbers 2 ή αναφέρεται συχνά ως «T2».

Δεν υπάρχουν σχόλια: