Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ο ''ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ'' ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!



Καταγγελτικός και επικριτικός έναντι των πολιτικών του Μνημονίου, όσον αφορά την Αυτοδιοίκηση, εμφανίζεται ο δήμαρχος του Παύλου Μελά, σε δελτίο τύπου του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει τον Οκτώμβριο του 2012 ως το σημείο της μεγάλης ήττας για τις τοπικές κοινωνίες. Επίσης καταγγέλει την Κεντρική εξουσία πως επίτηδες στις διαβουλεύσεις με το κλιμάκιο της Τρόικας δεν συμμετείχαν όργανα ή επιτροπές της τοπικής αυτοδιοήκησης καθώς ''οι αυτοδιοικητικοί θα υπερασπίζονταν τις τοπικές κοινωνίες, τους απλούς πολίτες και δε θα συναινούσε στην υφεσιακή και ανθρωποκτόνα πολιτική της λιτότητας''.

Επιπλέον, ανέφερε πως οι μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε απαξίωση τους αυτοδιοικητικούς φορείς και θεσμούς.

Κλείνοντας, κάλεσε στην δημιουργεία ''σε ένα ισχυρό αυτοδιοικητικό μέτωπο κατά της Νέας Οικονομίας. Μαζί με τους δημότες που βιώνουν τις παρενέργειες της ακολουθούμενης πολιτικής'' και τόνισε πως ''Βρισκόμαστε στο κομβικό σημείο που πρέπει οργανωθούν από κοινού η Αυτοδιοίκηση, οι τοπικές κοινωνίες και τα κινήματα πολιτών σε συγκρουσιακή πορεία''.


Ιδού ολόκληρη η δήλωση:

''Η χώρα μετά την υπερψήφιση του νέου μνημονίου μπαίνει σε ένα νέο κύκλο επιδείνωσης της ύφεσης και έντασης της κοινωνικής αδικίας. Είναι το οριστικό διαζύγιο της Κεντρικής Εξουσίας από τις τοπικές κοινωνίες. Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τις τοπικές κοινωνίες δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.
 
Αν ο Μάης του '68 ήταν η μεγάλη νίκη των τοπικών κοινωνιών, ο Οκτώβρης του 2012 είναι η απόλυτη ήττα. Οι λαοί και οι τοπικές κοινωνίες παραμερίζονται. Οι αποφάσεις λαμβάνονται μακριά από τους πολίτες. Τα 40 χρόνια μεταπολιτευτικών πολιτικών τα χρεώνονται οι τοπικές κοινωνίες.
 
Η πρόταση για συμμετοχή των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν έγινε δεκτή, επειδή γνώριζε η Κεντρική Εξουσία ότι οι αυτοδιοικητικοί θα υπερασπίζονταν τις τοπικές κοινωνίες, τους απλούς πολίτες και δε θα συναινούσε στην υφεσιακή και ανθρωποκτόνα πολιτική της λιτότητας.
 
Ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου εξευτελίζεται, ο θεσμός του Δημάρχου και των πολιτικών επιτροπών εξευτελίζονται. Καταστρατηγούνται οι έννοιες της άμεσης δημοκρατίας,της συμμετοχής και της αμεσότητας. Ενισχύεται και σε τοπικό επίπεδο η πολιτική αλλοτρίωση, η απομάκρυνση και η αποξένωση των πολιτών από την εξουσία. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σε γραφειοκρατικό μηχανισμό, απρόσωπο χωρίς ουσιαστική πολιτική εξουσία και απόμακρο από τον πολίτη. Χάνει τη δυναμική της,χάνει τη φωνή της. Οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί δε θα μπορούν να διεκδικούν στο πλευρό των δημοτών κι ούτε να τους επικουρούν.
 
Κάποιοι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο φοβούνται την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μας φοβούνται επειδή είμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και επειδή ανεβαίνουμε μαζί τους το Γολγοθά της κοινωνικής κρίσης.
 
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να προχωρήσουμε σε ένα ισχυρό αυτοδιοικητικό μέτωπο κατά της Νέας Οικονομίας. Μαζί με τους δημότες που βιώνουν τις παρενέργειες της ακολουθούμενης πολιτικής, οφείλουμε να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε όσα μας αρπάζουν.
 
Βρισκόμαστε στο κομβικό σημείο που πρέπει οργανωθούν από κοινού η Αυτοδιοίκηση, οι τοπικές κοινωνίες και τα κινήματα πολιτών σε συγκρουσιακή πορεία.
 
Δεν υπάρχει χρόνος για άλλα λόγια, αν θέλουμε πίσω τη ζωή μας...”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου