Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Σολομός με κρέμα γάλακτος και ρύζι


της «Μαγείρισσας»

Υλικά:
4 φιλέτα σολομού
2 κεφαλάκια σκόρδο
λίγο λάδι
λίγο άνηθος (προαιρετικά)
μια μικρή κρέμα γάλακτος
λίγο πιπέρι - αλάτι
μπασμάτι ρύζι

Εκτέλεση:
Αφού έχουμε βράσει το μπασμάτι για να το σερβίρουμε μαζί με το σολομό, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και τα κεφαλάκια σκόρδου και τα τσιγαρίζουμε. Μετά βάζουμε και τον σολομό και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν.

Στην συνέχεια προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις μείνει μόνο με το λάδι του ο σολωμός, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να δέσει, να γίνει σαν μια παχύρευστη κρέμα σάλτσας.

Στην συνέχεια αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε αν θέλουμε τον άνηθο και το βγάζουμε απο την φωτιά. Τον σερβίρουμε μαζί με το μπασμάτι.

Καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου