Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Μακαρόνια με σάλτσα


της «Μαγείρισσας»

Υλικά:
1 τριμμένη ντομάτα
1 κουταλάκι της σούπας πελτές ντομάτας
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
δάφνη
ελάχιστη καυτή πιπεριά
λίγο λάδι
1/2 ψιλοκομμένο κομματάκι σκόρδο

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή με την δική μας συνταγή, αν θέλετε.... Ενώ βράζουν τα μακαρόνια μας,τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο μετά την ντομάτα, και τα αλατοπιπερώνουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 - 20 λεπτά να βράσουν.

Μετά, αφού την αφήσουμε λίγο να κρυώσει, ρίχνουμε λίγο ρίγανι και την αναδεύουμε σε ένα μπλέντερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε την δάφνη και ρίχνουμε την σάλτσα μας στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια ή την σερβίρουμε ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου