Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Η στήλη της γεύσης - Λαγό (η κουνέλι) στιφάδο


της «Μαγείρισσας»

Υλικά:
1 κουνέλι ή λαγό κομμένο σε μερίδες και πλημμένο
1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
Λίγο λάδι
1 1/2 φλιτζάνι ξύδι
Ντομάτες ώριμες, αποφλειωμένες, πλημμένες ή 1 1/2 φλιτζάνι πάστα ντομάτα
2 - 3 φύλλα δάφνης
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το κουνέλι ή τον λαγό μας σε μια λεκάνη και ρίχνουμε ξύδι και το αφήνουμε ν α μουλιάσει για 2 ώρες. Μετά, βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Το ξύδι δεν το βάζουμε μαζί με το κρέας στην κατσαρόλα.

Υπάρχει και δεύτερος τρόπος. Να βάλετε το κουνέλι ή τον λαγό να τσιγαριστεί πρώτα και μετά βάζετε όλα τα άλλα υλικά και λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 3 τέταρτα σε ένα τηγάνι. Στην συνέχεια με μια σουρωτή κουτάλα τα προσθέτουμε μαζί στο κουνέλι ή στον λαγό και ρίχνουμε λίγο λάδι, αφήνοτάς τα να σιγοβράσουν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου