Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Η στήλη της γεύσης - Καλαμαράκια γεμιστά


της «Μαγείρισσας»

Υλικά:
1 κιλό μετρίου μεγέθους Καλαμαράκια
1 ½ φλιτζανάκι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3/4 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι νερό
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, κόβουμε τα κεφάλια τους, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ρύζι, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε και γεμίζουμε ένα - ένα τα καλαμαράκια με το μείγμα μας και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα στην συνέχεια, αφού έχουμε βάλει λίγο λάδι πρώτα, ρίχνουμε και το νερό μέχρι να τα σκεπάσει και τα αφήνουμε να βράσουν. Στην αρχή με δυνατή φωτιά και στην συνέχεια σε σιγανή, όποτε το κρίνεται, για τρία τέταρτα περίπου.

Στην συνέχεια τα σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.

Καλή σας όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου