της «Μαγείρισσας»
Υλικά:
2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζανιού ζάχαρη
4 αυγά
4 κοφτές κουταλιές μπέικιν μπάουτερ
1/2 κοφτό κουταλάκι αλάτι
3 χαρτάκια βανίλια
λίγο λάδι
Για το σιρόπι:
2½φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
1 φλούδα λεμόνι
Τα βράζουμε όλα μαζί για 5 - 8 λεπτά
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε μαζί σε μια λεκανίτσα με το πάουντερ, το αλάτι και την βανίλια και το γάλα, τα αυγά αφού τα έχετε χτυπήσει ξεχωριστά και την ζάχαρη. Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να πήξουν.
Στην συνέχεια βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει και ρίχνετε κουταλιές - κουταλιές απο το μείγμα στο καυτό λάδι και τα αφήνετε να τηγανιστούν μέχρι α ροδίσουν και απο τις δύο μεριές.
Μετά τα βγάζετε και τα βάζετε σε μια πιατέλα και ρίχνετε απο πάνω το σιρόπι που είχατε ετοιμάσει απο πρίν.
Αν θέλετε τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου