Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

H στήλη της γεύσης - Κεφτεδάκια με σάλτσα


της «Μαγείρισσας»

Υλικά:
1/2 μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κεφαλάκι σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 τέταρτο μουσκεμένης και στιμένης ψίχας ψωμιού
λίγο δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, την ψίχα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι, όλα τα υλικά μας δηλαδή, τα ανακατεύουμε και τα ζυμώνουμε για να ενωθούν.

Στην συνέχεια, τα πλάθουμε στρογγυλά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Όταν τηγανιστούν τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Μετά, φτιάχνετε μια σάλτσα ντομάτα.

υλικά:
2 κεφαλάκια σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, αραιωμένη μέσα σε ένα ποτήρι νερό ή πουμαρό ή 4 καθαρισμένες, ψιλοκομμένες, φρέσκες ντομάτες
λίγο βασιλικό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

εκτέλεση:

Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, αραιωμένη μέσα σε ένα ποτήρι νερό ή πουμαρό ή 4 καθαρισμένες, ψιλοκομμένες, φρέσκες ντομάτες, και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσουν. Μετά ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τον βασιλικό να πάρουν μια βράση και σβήνουμε την φωτιά.

Μπορούμε να τα σερβίρουμε με ρύζι ή με τηγανιτές πατάτες.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου