Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Τηγανιτές γαρίδες


της «Μαγείρισσας»

Υλικά:
1 κιλό γαρίδες
2 μικρά κρεμμύδια
4 - 5 σπειριά πιπέρι
ανάλογου μεγέθους αλάτι
3 - 4 κουταλιές ξύδι
1 μεγάλο ποτήρι γάλα
αλεύρι
λάδι

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν αρχίζει να βράζει ρίχνουμε και τις γαρίδες, τις οποίες πρέπει να σκεπάζει το νερό. Αφού βράσουν για 15 λεπτά κατεβάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Κατόπιν, στραγγίζουμε το ζωμό και καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα, τις περιχύνουμε με γάλα και τις αφήνουμε για 5 - 7 λεπτά. Στην συνέχεια τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρονται ζεστές.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου