Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Πρασόπιτα


της «Μαγείρισσας»

Υλικά:
1 κιλό πράσα
70 γραμ. κασέρι ή κεφαλοτύρι
ή 200 γραμ. φέτα
200 γραμ. βούτυρο
300 γραμ. φύλλο
4 - 5 αυγά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τα πράσα και κρατάτε τα άσπρα κεφαλάκια, τα οποία ψιλοκόβετε και βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό. Όταν βράσουν τα σουρώνετε και τα στίβετε σε μια λεκάνε στην οποία προσθέτετε το τυρί της αρεσκείας σας, τα αυγά τα οποία τα έχετε χτυπήσει και το μισό βούτυρο. Τα ανακατεύετε όλα μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Στην συνέχεια βουτυρώνετε ένα ταψί και το στρώνετε ένα φύλλο και προσθέτετε λίγο απο το μείγμα. Συνεχίζετε την διαδικασία μεχρι να βάλετε όλο το μειγμα. Κόβετε μετά την πιτα σε μικρά κομματάκια και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Καλ'η σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου