Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Κρεατόπιτα


της «Μαγείρισσας»

Υλικά:
1 κιλό κιμάς
μισό κιλό περίπου φύλλο
2 - 3 κρεμμύδια
1 ποτύρι κρασί
3 - 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιέ της σούπας τυρί τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
6 αυγά
600 γραμ. ντομάτες ή 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
λιγος μαιντανός
200 ml γάλα
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τυγάνι βάζετε το μισό βούτυρο και καβουρνίζετε τον κιμά με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Αφού καβουρνιαστούν όλα τα σβήνετε με κρασί.

Ξεφλουδίζετε και βγάζετε τα σπόρια απο τις ντομάτες και τις περνάτε απο έναν τρίφτη και τις ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με τον μαιντανό, το αλάτι καιτο πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν.

Ύστερα αφού βγάλετε απο την φωτιά το τηγάνι και αφού χτυπήσετε τα αυγά τα ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με το γάλα και το μοσχοκάρυδο, το τυρί και ατα αυγά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου