Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Στήλη της γεύσης - χοιρινό σουβλάκι


της Μαγείρισσας

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό κρέας για σουβλάκια, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
15 ντοματίνια
4 - 5 μικρά μανιτάρια
πιπέρι
σκόρδο
αλάτι
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Πλένετε το κρέας και το πασπαλίζετε με το σκόρδο. Ανακατέψτε καλά έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια κρέατος. Μετά, καθαρίζετε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις κόβετε σε μεσαίου μεγέθους, τετράγωνα κομμάτια, επίσης,  πλύνετε τα ντοματίνια και τα κόβετε στη μέση, ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια, καθαρίστε τα μανιτάρια και κόψτε τα σε μέτρια κομμάτια. Υπολογίστε ότι κάθε κομμάτι θα πρέπει να είναι σαν μια μπουκιά.

Βρέξτε τα μεταλλικά ή ξήλινα σουβλιά σας και ξεκινήστε να περνάτε τα υλικά. Βάλτε κρέας και λαχανικό εναλλάξ ξεκινώντας και τελειώνοντας με λαχανικό. Μπορείτε να βάλετε με όποια σειρά σας αρέσει τα λαχανικά, δεν έχει σημασία. Στην συνέχεια, τοποθετείτε τα έτοιμα σουβλάκια σας σε μία πιατέλα. Λαδώνετε τα σουβλάκια σας με ελαιόλαδο και τα ψήνετε στη σχάρα, προσέχοντας πρώτα να "σφραγίσετε" (να αλλάξει χρώμα) το κρέας από όλες τις πλευρές έτσι ώστε να κρατήσει τα υγρά του και να παραμείνει ζουμερό.  Όταν το κρέας είναι έτοιμο, αλατίστε το και περιχύστε χυμό λεμόνι, αν σας αρέσει, από πάνω.

Καλή σας όρεξη!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου