Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η στήλη της γεύσης - Ομελέτα με μπέικον


της «Μαγείρισσας»

Υλικά:

  • 4 αυγά
  •  1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
  •  1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μπέικον
  •  1 φλιτζάνι τσαγιού κίτρινο τριμμένο τυρί (αν θέλετε)
  •  ελαιόλαδο
  •  αλάτι
  •  πιπέρι 

Εκτέλεση:

Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το μπέικον. Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνετε τ' αυγά και τα χτυπάτε. Προσθέτετε το γάλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, το μισό τυρί και ανακατεύετε. Στην συνέχεια, στο τηγάνι με το μπέικον ρίχνετε τ' αυγά. Αφήνετε να ψηθεί η κάθε πλευρά από 4-5 λεπτά σε σχετικά δυνατή θερμοκρασία. Γυρίζετε την άλλη πλευρά της ομελέτας με την βοήθεια ενός μεγάλου ίσιου πιάτου ή δίσκου, όπου το τοποθετείτε σκεπάζοντας το τηγάνι και το γυρνάτε τούμπα.

 Στη συνέχεια τοποθετείτε πάλι στο τηγάνι την ομελέτα να ψηθεί και αυτή η πλευρά της για άλλα 4-5 λεπτά. - Βγάζετε την ομελέτα από το τηγάνι και την βάζετε σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κίτρινο τυρί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου