Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Καρυδόπιτα

 

Της  «Μαγείρισσας»

Ξεκινά απο σήμερα στο ιστoλόγιο του war report  η στήλη της μαγειρικής με πρώτη της παρουσίαση - συνταγή μια καρυδόπιτα:

Υλικά:
1 ποτήρι λάδι
½ ποτήρι Ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
6 αυγά
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλιά της σούπας Baking Powder
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι με τριμμένη φρυγανιά
2 ποτήρια με καθαρισμένα καρύδια και κομμένα όπως εσείς θέλετε

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε την μαρέγκα απο τα αυγά. Σε ένα άλλο μπολ, καλύτερα σε μπολ ενός μίξερ, ανακατεύουμε μαζί το λάδι, την ζάχαρη και τους κρόκους απο τα αυγά. Στην συνέχεια διαλύουμε σε αυτό το μείγμα την σόδα και μετά ρίχνουμε το γάλα.

Στην συνέχεια σε ξεχωριστό μπόλ ανακατεύουμε την φρυγανιά, το αλεύρι, την κανέλα, το Baking Powder και τα καρύδια. Αφού τα ανακατέψουμε καλά, τα ρίχνουμε στο μείγμα του μίξερ, σιγά - σιγά και ανακατεύοντας Επιπλέον, στο ίδιο μείγμα ρίχνουμε κα την μαρέγκα ανακατεύοντας την ελαφρά με ένα κουτάλι για να δέσουν όλα τα υλικά.
Τέλος, το μείγμα το ψήνουμε  σε έναν φούρνο στους  170 βαθμούς για 3τέταρτα μέχρι 1 ώρα .

Για το σιρόπι της καρυδόπιτας, θα χρειαστούμε
3,5 ποτήρια νερό
2,5 ποτήρια ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
φλούδα ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση:
Τα βράζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά, στην συνέχεια με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό και περιχύνουμε το καυτό σιρόπι στην ΚΡΥΑ καρυδόπιτα.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου