Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Μοσχάρι με μελιτζάνες


της «Μαγείρισσας»

Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1 κιλό περίπου μακρόστενες μελιτζάνες και κομμένες σε 3 - 4 κομμάτια η καθεμία
2 -3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
όριμες ντομάτες ή 2 κουταλιές πελτέ σάλτσα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζετε τις μελιτζάνες μέσα σε μια λεκάνη με αλατισμένο νερό. Παράλληλα, τσιγαρίζετε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια και το αλατοπιπερώνετε. Στην συνέχεια, προσθέτετε και την σάλτσα απο τις ντομάτες ή τον πελτέ, αφού την έχετε αραιώσει. Τα καλύπτετε όλα με νερό και τα αφήνετε να βράσουν.

Όταν μισο - βράσουν. στραγγίζετε τις μελιτζάνες και τις προσθέτετε και αυτές στο κρέας και αφήνετε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί για 20 λεπτά περίπου.

Αν θέλετε μπορείτε να τσιγαρίσετε πρώτα τις μελιτζάνες και μετά να τις ρίξετε μέσα στο κρέας, αφού θα έχει βράσει πρώτα και τα αφήνετε να πάρουν μια βράσει μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου