Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Ντολμάδες με κιμά


της «Μαγείρισσας»

Υλικά:
600 γραμ. κιμάς
300 γραμμ κληματόφυλλα
2 κρεμμύδια
2 αυγά
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι
4 - 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι
1 κουταλιά της σούπας κορν - φλάουρ
λίγος άνηθος
λίγος μαϊντανός
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα κληματόφυλλα και τα ζεματίζετε σε νερό που βράζει και τα στραγγίζετε μετά με μια τρυπητή κουτάλα. Στην συνέχεια, σε μια λεκάνη τοποθετείτε και ζυμώνετε καλά, τον κιμά,τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το ρύζι, τον μαϊντανό το αλάτι το πιπέρι και το ασπράδι απο τα αυγά.

Μετά, γεμίζετε κάθε ένα κληματόφυλλο με το μείγμα που βγήκε απο το ζύμωμα, το τυλίγετε και το βάζετε σε μια κατσαρόλα.

Αφού βάλετε στην κατσαρόλα όσα ντολμαδάκια θέλετε ρίχνετε λίγο αλάτι, βούτυρο και ζεστό νερό, μέχρι να τα σκεπάσετε. Στην συνέχεια, βράζετε τα ντολμαδάκια για 1 ώρα. Μετά, αφού τα βγάλετε απο την φωτιά αυγοκόβετε τους κρόκους απο τα αυγά, το κόρν - φλάουρ και το χυμό των λεμονιών και το μείγμα το περιχύνετε στα ζεστά ντολμαδάκια.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου