Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Συνεκπαίδευση εφέδρων στα βουνά της Φλώρινας



Η ΛΕΦΕΔ Φλώρινας πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα το ετήσιο σχολείο Μαχητή «Ιωάννης Καραβίτης» στο οποίο συμμετείχαν έφεδροι από όλοι την Ελλάδα, όπως ο Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων ΣΣΑΕ και έφεδροι από τα Γιαννιτσά τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα και αλλού.

Το φετινό σχολείο ήταν αφιερωμένο στον Κρητικό Μακεδονομάχο Ιωάννη Καραβίτη και πραγματοποιήθηκε στην Αγία Τριάδα Πισοδερίου, στο σημείο που είχε αρχικά ταφεί το κεφάλι του Παύλου Μελά από συντρόφους του που κατέφυγαν εκεί κυνηγημένοι από τους Τούρκους τον Οκτώβριο του 1904!

Κατά την διάρκεια του διήμερου οι ασκούμενοι έφεδροι είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στα ορεινά μονοπάτια  της ορεινής Φλώρινας και να εξοικειωθούν με το τοπικό φυσικό περιβάλλον πλούσιο σε δάση και κάθε είδους βλάστηση!.

Κατά την εκπαίδευση, έμπειρα στελέχη της τοπικής ενεργής εφεδρείας έδωσαν το παρόν και μας παρουσίασαν αντικείμενα περιπόλων, προσανατολισμού, πρώτων βοήθειών μάχης, και τακτικές ενεδρών προσαρμοσμένες στο ιδιαίτερο έδαφος της περιοχής. 

Όπως σημείωσε στην ανακοίνωσή της η ΣΣΑΕ: «Παρότι αρχικά άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, στο τέλος της εκπαίδευσης νιώσαμε όλοι αδέλφια σαν μία ΓΡΟΘΙΑ, ενωμένοι σαν μια ΟΜΑΔΑ, και πιστοί στην μία και πολυαγαπημένη ΠΑΤΡΙΔΑ!

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου είχαμε την τιμή να παραβρεθούμε στο τρισάγιο που τελέστηκε δίπλα από την ιστορική εκκλησία εις μνήμη του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας».









Δεν υπάρχουν σχόλια: