Σάββατο 7 Μαΐου 2016

«Σταμάτα να σπαταλάς άσκοπα τον χρόνο σου, γίνε Έφεδρος»


Αυτός είναι ο τίτλος της νέας διαφημιστικής εκστρατείας του βρετανικού επιτελείου στρατού που στόχο έχει την αύξηση της εθελοντικής κατάταξης νέων στις τάξεις της βρετανικής εφεδρείας με απώτερο στόχο την ύπαρξη 30.000 εφέδρων μέχρι το 2019.

Η καμπάνια αυτή έρχεται μετά απο έρευνα που πραγματοποίησε το βρετανικό επιτελείο σε 2000 άτομα ηλικίας 18 - 35 ετών, με θέμα πως αξιοποιούν τον όποιο ελεύθερο χρόνο τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι νέοι ξοδεύουν κατα μέσο όρο ημερησίως 2 - 3 ώρες σε ηλεκτρονικά παιχνίδια και σε σερφάρισμα στο social media.

Επίσης, το 60% δείχνει ενδιαφέρον στο αναπτύξει καινούργιες δεξιότητες και ικανότητες αν είχε περισσότερο ελεύθερο χρόνο τους, το 20% επιθυμεί να βοηθήσει εθελοντικά τους συνανθρώπους του και το 37% θέλει να βελτιώσει την σωματική και φυσική του κατάσταση.

Παρόλα αυτά μερικοί δημοσκόποι κρούουν τον κώδωνα για το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο σύνθημα ίσως φανεί κάπως προσβλητικό σε πολλούς με το να τους λένε οτι πετάν ή περνάν άσκοπα τον χρόνο τους. Απο την μεριά του ο αρχαιότερος αξιωματικός της βρετανικής εφεδρείας, υποστράτηγος John Crackett αναφέρει πως «στόχος της εφεδρείας δεν είναι να κρίνει ή να προσβάλει κάποιους με αυτή την καμπάνια αλλα να τους δείξει οτι μπορούν να μάθουν και να αναπτύξουν καινούργιες δεξιότητες και ικανότητες που έχουν, αλλα δεν το ξέρουν, με το να γίνουν έφεδροι στρατιώτες».

«Οι έφεδροι αποτελούν ένα αναπόσαστο κομμάτι των ενόπλων μας δυνάμεων και έχουν συνυπηρετήσει με τις μόνιμες δυνάμεις μας σε όλα τα μέτωπα. Απο τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την Μ.Βρετανία μέχρι στο Ιράκ, στην Συρία και εναντίων του Daesh. 

Η συμμετοχή στην εφεδρεία είναι  μια προκλητική, συναρπαστική και ανταποδοτική εμπειρία, η οποία είναι και ο λόγος που υπάρχει μια σταθερή ροή κατατάξεων από ενθουσιώδεις και ταλαντούχους νέες και νέους. Οι αριθμοί σε όλες τις διευθύνσεις της εφεδρείας, σε στρατό, αεροπορία και ναυτικό έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 10 τοις εκατό κατά το τελευταίο έτος περίπου 8.000 νεοσύλλεκτοι» τόνισε απο την μεριά του ο υπουργός εφεδρείας, Julian Brazier

Δεν υπάρχουν σχόλια: