Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Σλοβακία: Ψυχωμένη εν όψει του ντεμπούτου της σε Ευρωπαική διοργάνωση


Δημήτρης Βαρσάνης

Αυτό είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που παίρνει μέρος η Σλοβακία και μόλις το δεύτερο μεγάλο τουρνουά της, αλλά η ισχυρή της παρουσία στα προκριματικά δείχνει ότι μπορεί να άφησει το σημάδι της στη Γαλλία. Η "Repre" διαθέτει μια σκληρή ομάδα, αν και η είσοδος στους "16" θα είναι ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Πώς προκρίθηκε: Δεύτερη στο τρίτο όμιλο

Η Σλοβακία πέρασε με στυλ, αρχίζοντας με νίκες επί της Ουκρανίας και με θριαμβευτικό τρόπο εν συνεχεία στο σπίτι της κατά της Ισπανίας. Μια εντός έδρας ήττα από Λευκορωσία ήταν η μόνη πραγματική της απογοήτευση, ενώ τερμάτισε τρεις βαθμούς μπροστά από τους Ουκρανούς.

Μέχρι που θα φτάσει

Η νίκη απέναντι στην Ισπανία σημαίνει ότι οι Σλοβάκοι είναι σίγουροι ότι μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε, αλλά ένα 3/3 στο δεύτερο όμιλο φαίνεται πάρα πολύ μεγάλο ερώτημα. Πιο πιθανή εμφανίζεται μια πάλη για τη δεύτερη ή την τρίτη θέση, και αν το πετύχει, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει πέρα από τη φάση των "16".



Παίκτης-κλειδί: Martin Skrtel

Ο αμυντικός της Liverpool είναι μαζί με τον πλέιμεικερ της Napoli Marek Hamsik, ένα από τα λίγα αστέρια της Σλοβακίας και θα κατευθύνει την ομάδα με το περιβραχιόνιο στη διοργάνωση. Η ηγεσία του στην άμυνα θα είναι κρίσιμη στο σφιχτό σύνολο του Kozak, και η ικανότητα του να εκμεταλλευτεί ένα από τα πολλά στημένα του Hamsik θα είναι επίσης σημαντικό.



Προπονητής: Jan Kozak

Ως παίκτης, ο Kozak συνείσφερε ώστε η Τσεχοσλοβακία να πάρει τη τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980. Ο πρώην προπονητής της Kosice ανέλαβε τα ηνία της χώρας του το 2013, σε μια δουλειά όπου είναι ιδιαίτερα επιτυχής μέχρι σήμερα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1)

Τερματοφύλακας: Matus Kozacik, Άμυνα: Peter Pekarik, Martin Skrtel, Jan Durica, Tomas Hubocan, Κέντρο: Juraj Kucka, Stanislav Sestak, Robert Mak, Marek Hamsik, Vladimir Weiss, Επίθεση: Adam Nemec.

Πρόγραμμα

Σάββατο 11 Ιουνίου: Ουαλία - Σλοβακία 19:00
Τετάρτη 15 Ιουνίου: Ρωσία - Σλοβακία 16:00
Δευτέρα 20 Ιουνίου: Σλοβακία - Αγγλία 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: