Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ρουμανία: Στόχος τα νοκ - άουτ


Δημήτρης Βαρσάνης

Η συμμετοχή στην φάση των νοκ-άουτ θα είναι αρκετά ικανοποιητική για μια αρκετά κατηφής ομάδα της Ρουμανίας, η οποία δεν διαθέτει παίκτες νικητές όταν μπει στο πρόβλημα απέναντι σε μεγαλύτερες ομάδες. Ο τελευταίος αγώνας στον όμιλο τους απέναντι στην Αλβανία μπορεί να είναι ένα παιχνίδι πλέι-οφ για την τρίτη θέση και μια πιθανή θέση στη φάση των "16".

Πώς προκρίθηκε: Δεύτερη στον έκτο όμιλο

Η Ρουμανία είχε την καλύτερη άμυνα στα προκριματικά, έχοντας δεχτεί μόλις δύο τέρματα αλλά ο όμιλος της περιείχε αδύναμους αντιπάλους. Τελείωσαν αήττητοι και τέσσερις βαθμούς μπροστά από τη τρίτη Ουγγαρία, όμως ένα πίσω από τη νικήτρια του ομίλου Βόρειο Ιρλανδία.

Μέχρι που θα φτάσει

Τέσσερις βαθμοί θα πρέπει να εγγυώνται την πρόκριση στις καλύτερες τρίτες των ομίλων, έτσι η Ρουμανία που είναι ειδική στις ισοπαλίες, θα κοιτάξει να πάρει είτε ένα βαθμό από τη Γαλλία είτε από την Ελβετία και να κερδίσει την Αλβανία. Αυτό είναι εφικτό σενάριο, αλλά η πρόκριση στα προημιτελικά θα εξαρτηθεί από ποιον αντίπαλο θα συναντήσει στους "16".



Παίκτης - κλειδί: Vlad Chiriches

Το παιχνίδι της Ρουμανίας στηρίζεται στο να διατηρεί τα πράγματα σταθερά στην άμυνα, έτσι ώστε ο κεντρικός αμυντικός και αρχηγός της Chiriches θα είναι ζωτικής σημασίας. Η άνεση του όταν έχει τη μπάλα δίνει επίσης στη Ρουμανία την ευκαιρία να χτίσει οργανωμένες επιθέσεις.



Προπονητής: Anghel Iordanescu

Στα 65 του πλέον, είναι η τρίτη φορά που ο Iordănescu προπονεί την Εθνική της χώρας του. Στη πρώτη του θητεία το 1994 έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η έλλειψη του επιθετικού ταλέντου στη διάθεσή του ταιριάζει τώρα με την αμυντική τακτική που τείνει να υιοθετήσει.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-1-1)

Τερματοφύλακας: Ciprian Tatarusanu, Άμυνα: Paul Papp, Vlad Chiriches, Dragos Grigore, Razvan Rat, Κέντρο: Gabriel Torje, Ovidiu Hoban, Mihai Pintilii, Bogdan Stancu, Επίθεση: Nicolae Stanciu, Florin Andone.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 10 Ιουνίου: Γαλλία - Ρουμανία 22:00
Τετάρτη 15 Ιουνίου: Ρουμανία - Ελβετία 19:00
Κυριακή 19 Ιουνίου: Ρουμανία - Αλβανία 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: