Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Τσεχία: Να διατηρήσει την αξιοπρέπεια της


Δημήτρης Βαρσάνης


Οι Τσέχοι έχουν αγωνιστεί πρόσφατα να φτάσουν στα ύψη του 1996 και του 2004, όταν πήγαν στον τελικό και σε δύο ημιτελικούς αντίστοιχα. Ωστόσο το 2012 προχώρησε πέρα από τη φάση των ομίλων και ένα παρόμοιο αποτέλεσμα θα μπορούσε πιθανότατα να σηματοδοτήσει μια αξιοπρεπή πορεία.

Πώς προκρίθηκε: Πρώτη στον πρώτο όμιλο

Μπορεί να μην είναι η ομάδα του παρελθόντος, αλλά στα προκριματικά έδειξε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί, καθώς τερμάτισε μπροστά από την Ισλανδία, την Τουρκία και την Ολλανδία και κέρδισε τους τέσσερις από τους έξι αγώνες έναντι των συγκεκριμένων αντιπάλων

Μέχρι που θα φτάσει

Στα χαρτιά, είναι δύσκολο να τους δώσει πάρα πολλές πιθανότητες, αλλά οι Τσέχοι είναι ένα καλά αδιαπέραστο σύνολο και διαθέτουν κάποια δύναμη πυρός, αν και η αποτυχία τους να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους στα προκριματικά ίσως να λέει πολλά. Μαζί με τη Τουρκία μάλλον θα παλέψουν για την τρίτη θέση όμως η φάση των "16" θα είναι το όριο τους.



Παίκτης - κλειδί: Petr Cech

Οι Τσέχοι δέχτηκαν 14 γκολ στα προκριματικά - περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο - και ένα παρόμοιο μοτίβο της γενναιοδωρίας θα προμήνυε καταστροφή στη Γαλλία. Ο ίδιος από τη πλευρά του είναι αναζωογονημένος από μια πρώτη καλή χρονιά στην Arsenal και θα πρέπει να είναι στη καλυτερη του κατάσταση για να βοηθήσει την ομάδα του.



Προπονητής: Pavel Vrba

Πραγματοποιεί πολύ καλή δουλειά από την ανάληψη των καθηκόντων το 2014, έχοντας οδηγήσει προηγουμένως την Viktoria Plzen στους ομίλους του Champions League. Δημιούργησε μια εντυπωσιακή συνοχή στην ομάδα στα προκριματικα, και ο υποσχόμενα σκληρός όμιλος θα είναι μια ενδιαφέρουσα δοκιμασία για την ικανότητα του στο επόμενο επίπεδο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1)

Τερματοφύλακας: Petr Cech, άμυνα: Pavel Kaderabek, Michal Kadlec, Tomas Sivok, David Limbersky, Κέντρο: Jaroslav Plasil, David Pavelka, Borek Dockal, Vladimir Darida, Ladislav Krejci, Επίθεση: Tomas Necid.

Πρόγραμμα

Δευτέρα 13 Ιουνίου: Ισπανία - Τσεχία 16:00
Παρασκευή 17 Ιουνίου: Τσεχία - Κροατία 19:00
Τρίτη 21 Ιουνίου: Τσεχία - Τουρκία 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: