Τρίτη 24 Μαΐου 2016

AK 400: Το νέο τυφέκιο για τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις ασφαλείας (βίντεο - παρουσίαση)


Οι υπηρεσία προστασίας του προέδρου και οι ειδικές μονάδες της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας, Alfa και Vympel, θα προμηθευτούν στον αμέσως προσεχές διάστημα με το νεο τυφέκιο της οικογένειας Καλάσνικοφ AK 400 ως κύριο τυφέκιο των επιχειρησιακών ομάδων τους, σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Izvestia.

Το νέο τυφέκιο  έχει μήκος 940 mm και βάρος τρία κιλά. Έχει επίσης ένα νέο τρόπο πυροδότησης που επιτρέπει την πυροδότηση τριών σφαιρών με ένα μόνο pull-off της σκανδάλης. Επίσης, μπορεί να εξοπλιστεί με σκοπευτικά οποιουδήποτε τύπου, με ένα φακό ή ένα καταδέκτη στόχου λέιζερ καθώς είναι εξοπλισμένο με ράγες τύπου Picatinny. Το τουφέκι μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ανάλογα με τις φυσικές παραμέτρους του σκοπευτή ή αναλόγως με την αποστολή που θα χρησιμοποιηθεί.

«Το τουφέκι AK-400 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο τέλος του περασμένου έτους, σε έκθεση που οργανώθηκε από την Υπηρεσία Ασφαλείας του Προέδρου. Επί του παρόντος, η υπηρεσία εξετάζει την αγορά του νέου τυφεκίου. Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του όπλου για διαφορετικά διαμετρήματα, απο 7,62 χιλιοστά μέχρι το 5,45 χιλιοστά» αναφέρει η στρατιωτική πηγή της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το AK-12 που παρουσιάστηκε ως τμήμα του νέου ατομικού εξοπλισμού του Ρώσου οπλίτη, Ratnik, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις των ρωσικών ειδικών μονάδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: