Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Γερμανία: Μετά το παγκόσμιο, σειρά παίρνει το Ευρωπαικό για τα "πάντσερ"


Δημήτρης Βαρσάνης

Μόνο μια πορεία έως τον τελικό θα είναι συνετή για τους Παγκόσμιους πρωταθλητές. Οι παίκτες της "Nationalmannschaft" αισθάνονται ότι μετά από μια δεύτερη θέση το 2008 και τον αποκλεισμό από την Ιταλία στα ημιτελικά του 2012, τώρα είναι η ώρα να κατακτήσουν το πρώτο τους Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από το 1996.

Πώς προκρίθηκε: Πρώτη στο τέταρτο όμιλο

Η Γερμανία πήρε την πρώτη θέση παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε από τη Πολωνία τη δεύτερη αγωνιστική. Υπήρχε ένα άλλο εκπληκτικό πλήγμα απέναντι στην Ιρλανδία για την προτελευταία αγωνιστική, αλλά αν και οι πρωταθλητές κόσμου σπάνια έβγαζαν τον πολύ καλό τους εαυτό, έκαναν αρκετά για να βγουν πρώτοι στον όμιλο, ένα βαθμό πάνω από τους Πολωνούς

Μέχρι που θα φτάσει

Η Γερμανία θα πρέπει να βγει πρώτη στον όμιλο της ώστε να της έρθει ένας από τους καλύτερους τρίτους ως αντίπαλος στο γύρο των "16". Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά τη διοργανώτρια Γαλλία και σε περίπτωση πρόκρισης θα θέσει σωστά τα πράγμαυα για μια πιθανή εκδίκηση έναντι της Ισπανίας στο τελικό.




Παίκτης - κλειδί: Thomas Muller
Ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο όμιλο, στον τρίτο φαίνεται πιθανό να έχει αποφασιστεί ποιος θα είναι ο πρώτος σκόρερ. Η Γερμανία είναι ο ασυγκράτητος Muller, ο οποίος σκόραρε εννέα φορές στα προκριματικά. Το θεωρώ αδιανόητο να μην είναι και σε αυτή τη διοργάνωση στους πρώτους σκόρερ.



Προπονητής: Joachim Low

Έχοντας υπηρετήσει ως βοηθός κάτω από τον Jurgen Klinsmann, ο Low θα κλείσει μια δεκαετία στην Εθνική Γερμανίας στο τέλος του τουρνουά και θα ελπίζει να προσθέσει το Ευρωπαικό στέμμα μετά το Παγκόσμιο πριν από δύο χρόνια στη Βραζιλία.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1)

Τερματοφύλακας: Manuel Neuer, Άμυνά: Emre Can, Jerome Boateng, Mats Hummels, Jonas Hector, Κέντρο: Toni Kroos, Bastian Schweinsteiger, Thomas Muller, Mesut Ozil, Marco Reus, Επίθεση: Mario Gotze.

Πρόγραμμα

Κυριακή 12 Ιουνίου: Γερμανία - Ουκρανία 22:00
Πέμπτη 16 Ιουνίου: Γερμανία - Πολωνία 22:00
Τρίτη 21 Ιουνίου: Βόρειος Ιρλανδία - Γερμανία 19:00


Δεν υπάρχουν σχόλια: