Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Αλβανία: Η "πρωτάρα" προετοιμάζεται για τη πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία της


Δημήτρης Βαρσάνης

Κανένας δεν περίμενε να είναι εδώ η Αλβανία, όμως να που έφτασε και αυτή είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που θα λάβει μέρος. Η πρόκριση της μόνο ως τεράστιο επίτευγμα θα μπορούσε να θεωρηθεί.

Πώς προκρίθηκε: Δεύτερη στον ένατο όμιλο

Η Αλβανία ξεπέρασε τη Δανία και τη Σερβία για το δεύτερο εισιτήριο στον όμιλο, αν και ήταν αμφιλεγόμενη η επικράτησε τους ενάντια στη τελευταία στο Βελιγράδι, καθώς πήραν το παιχνίδι στα χαρτιά με 0-3 μετά την αποχώρηση τους λόγω της εισβολής των οπαδών των γηπεδούχων, ένα γεγονός που λειτούργησε υπέρ τους. Η επιβλητική νίκη με 3-0 στην Αρμενία πυροδότησε "άγριες" σκηνές γιορτής.


Μέχρι που θα φτάσει

Το σφιχτό χωρίς συμβιβασμούς σύνολο του Gianni De Biasi μπορεί να είναι μόνο ένα "γκεστ" του συγκεκριμένου τουρνουά, αλλά μια πολύ καλή Αλβανία μπορεί να ελπίζει στο να ανταγωνιστεί τη Ρουμανία για την τρίτη θέση.



Παίκτης-κλειδί: Lorik Cana

Ο έμπειρους αμυντικός είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της χώρας του και θεωρείται δικαίως ως ένα εθνικό σύμβολο. Ο Cana ως αρχηγός της ομάδας συνδυάζει μια άφοβη προσέγγιση με το βαθμό της ψυχραιμίας και την εμπειρία υψηλού επιπέδου που φέρνει σε αυτή.



Προπονητής: Gianni De Biasi

Ο Ιταλός διορίστηκε το 2011 και οδήγησε την Αλβανία σε μερικά ενθαρρυντικά αποτελέσματα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο πρώτο αγώνα των προκριματικών του Euro 2016 έκανε το μεγάλο "μπαμ" κερδίζοντας εκτός έδρας τη Πορτογαλία οδηγώντας την σε ένα αξιόλογο ξεκίνημα με τον De Biasi να έχει ενσταλάξει την οργάνωση και την πίστη στους ποδοσφαιριστές του.

Πιθανή ενδεκάδα (4-5-1)

Τερματοφύλακας: Etrit Berisha, Άμυνα: Elseid Hysaj, Berat Djimsiti, Lorik Cana, Ansi Agolli, Κέντρο: Shkelzen Gashi, Taulant Xhaka, Burim Kukeli, Amir Abrashi, Ermir Lenjani, Επίθεση: Sokol Cikalleshi.

Πρόγραμμα

Σάββατο 11 Ιουνίου: Αλβανία - Ελβετία 16:00
Τετάρτη 15 Ιουνίου: Γαλλία - Αλβανία 22:00
Κυριακή 19 Ιουνίου Ρουμανία - Αλβανία 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: