Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ισπανία: Για το τρία στα τρία


Δημήτρης Βαρσάνης

Οι πρωταθλητές έχουν μια καλή πιθανότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με το τρόπαιο του Henri Delaunay. Η ομάδα της Ισπανίας έχει εξελιχθεί από το 2012, αλλά διατηρεί μια θαυμασία ευκαιρία να κατακτήσει το τρίτο διαδοχικό Ευρωπαικό τρόπαιο

Πώς προκρίθηκε: Πρώτη στον τρίτο όμιλο

Οι πρωταθλητές Ευρώπης βγήκαν πρώτοι έχοντας πέντε βαθμούς απόσταση από τη Σλοβακία, τη μοναδική ομάδα από την οποία ηττήθηκαν. Οι εμφανίσεις της δεν ήταν εντυπωσιακές, αλλά δέχθηκαν μόνο ένα γκολ στις εννέα νίκες τους και δεν βρέθηκε ποτέ σε κίνδυνο να χάσει την πρώτη θέση.

Μέχρι που θα φτάσει

Υποθέτοντας ότι η Ισπανία θα βγει πρώτη στον όμιλο της, η πορεία της προς τους ημιτελικούς όπου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την Αγγλία ή την Πορτογαλία φαίνεται αρκετά βατή. Καμία από τις συγκεκριμένες δεν έχει τη ποιότητα να τη σταματήσει να καταφέρει να πάει ξανά στο τελικό, με μια επανάληψη του τελικού του Euro του 2008 απέναντι στη Γερμανία να είναι αρκετά πιθανή.



Παίκτης - κλειδί: David Silva

Η επιρροή του δημιουργού της Manchester City, ο οποίος παρασέρνει όλους τους συμπαίκτες του θα πρέπει να είναι ισχυρή, εάν η Ισπανία κατακτήσει το τρίτο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό τίτλο. Σκόραρε πέντε τέρματα στα προκριματικά και θα μπορούσε να καταγράψει τη 100η συμμετοχή του άμα φτάσει στο τέλικο.



Προπονητής: Vicente del Bosque

Ο 65χρονος τεχνικός οδήγησε τους "Furias Rojas" στους θριάμβους του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 και του Euro του 2012 και έχει σταθερά στο στόχαστρο του ένα τρίτο μεγάλο τίτλο, πριν από αποχωρήσει στο τέλος του τουρνουά. Ακόμη, θα θέλει να φύγει με ψηλά το κεφάλι ύστερα από μια απογοητευτική παρουσία στο Μουντιάλ του 2014.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3)

Τερματοφύλακας: David De Gea, Άμυνα: Juanfran, Gerard Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba, Κέντρο: Cesc Fabregas, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Επίθεση: David Silva, Pedro, Alvaro Morata.

Πρόγραμμα

Δευτέρα 13 Ιουνίου: Ισπανία - Τσεχία 16:00
Παρασκευή 17 Ιουνίου: Ισπανία - Τουρκία 22:00
Τρίτη 21 Ιουνίου: Κροατία - Ισπανία 22:00


Δεν υπάρχουν σχόλια: