Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ουαλία: Πρόθυμη να εντυπωσιάσει


Δημήτρης Βαρσάνης

Αφού θα λάβει μέρος σε μεγάλο τουρνουά για πρώτη φορά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958, η Ουαλία γιορτάζει απλά που βρίσκεται στη Γαλλία όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι βλέψεις της είναι χαμηλές. Ο όμιλος φαίνεται σφιχτός, αλλά με τον Gareth Bale στη σύνθεση τους έχουν ένα "Match Winner" για να ξεπεράουν τους αντιπάλους τους.

Πώς προκρίθηκε: Δεύτερη στον δεύτερο όμιλο

Η Ουαλία πήρε τη λευκή ισοπαλία από το Βέλγιο στις Βρυξέλλες και τη νίκησε με 1-0 στην έδρα της χάρη στο νικητήριο τέρμα του Bale. Δύο αποτελέσματα που τη βοήθησε να περάσει τη τρίτη Βοσνία και να λάβουν απευθείας μια θέση για τα τελικά της Γαλλίας.

Μέχρι που θα φτάσει

Παρά το γεγονός ότι η εμπειρία της στη διοργάνωση είναι ελλειπής, η Ουαλία έχει το ταλέντο για να περάσει από τους ομίλους και η δεύτερη θέση θα τη δώσει μια ιδανική κλήρωση αντιμετωπίζοντας τον επιλαχών του έκτου ομίλου. Ενδεχομένως να είναι η έκπληξη των προημιτελικών, αν και λογικά το παραμύθι της θα τελειώσει εκεί.



Παίκτης - κλειδί: Gareth Bale

Η Ουαλία είναι χτισμένη γύρω από το "φυλαχτό" τους, και παρόλο που ο Chris Coleman έχει φτιάξει το σύνολο του με έξυπνο τρόπο, οι συγκεκριμένες μεταβολές αποτελούν το ήμισυ χωρίς την απειλή του Bale. Ο μεσοεπιθετικός της Real Madrid σκόραρε επτά φορές στα προκριματικά και έχει την σπάνια ικανότητα να ανυψώνει τους γύρω του.



Προπονητής: Chris Coleman

Ο πρώην τεχνικός της Fulham, της Real Sociedad, της Coventry και της Λάρισας μεταξύ άλλων ανέλαβε μετά τον τραγικό θάνατο του φίλου του Gary Speed το 2012. Ο Coleman έχει χτίσει στο έργο του εκλιπών με αξιοθαύμαστο τρόπο διοχυτεύοντας ένα προσαρμόσιμο σύνολο που παίζει αποτελεσματικά στις δυνάμεις των ποδοσφαιριστών του.

Πιθανή ενδεκάδα (5-4-1)

Τερματοφύλακας: Wayne Hennessey, Άμυνα: Jazz Richards, Chris Gunter, Ashley Williams, Ben Davies, Neil Taylor, Κέντρο: Joe Allen, Joe Ledley, Aaron Ramsey, Gareth Bale, Επίθεση: Hal Robson-Kanu.

Πρόγραμμα

Σάββατο 11 Ιουνίου: Ουαλία - Σλοβακία 19:00
Πέμπτη 16 Ιουνίου: Αγγλία - Ουαλία 16:00
Δευτέρα 20 Ιουνίου: Ρωσία - Ουαλία 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: