Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Αγγλία: Μεγάλες ελπίδες, μικρές προσδοκίες


Δημήτρης Βαρσάνης

Έχοντας πολυετείς αποτυχίες στη μεγάλη σκηνή, η Αγγλία φθάνει στη Γαλλία με μειωμένες προσδοκίες. Παρ 'όλα αυτά η επίτευξη των προημιτελικών θα θεωρηθεί ως ο ελάχιστος στόχος και οι φίλαθλοι θα μπορούν να ονειρεύονται μια μεγαλύτερη επιτυχία για την 50η επέτειο της κατάκτησης του Παγκοσμίου κυπέλλου το 1966.

Πώς προκρίθηκε: Πρώτη στον πέμπτο όμιλο

Η Αγγλία πέρασε στα τελικά της διοργάνωσης κερδίζοντας και τους δέκα αγώνες σε έναν όμιλο που πρόσφερε μικρό κίνδυνο. Ο Wayne Rooney άνοιξε το δρόμο με επτά γκολ, ενώ ο Harry Kane και ο Raheem Sterling αναδείχθηκαν σε αυτή την εκστρατεία.

Μέχρι που θα φτάσει

20 χρόνια αφότου η Αγγλία έφτασε στα ημιτελικά ως διοργανώτρια χώρα του Euro '96, ένα μείγμα νεολαίας και εμπειρίας πορεύεται μαζί όμως τα προημιτελικά είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να ελπίζει.


Παίκτης - κλειδί: Wayne Rooney

Ο έφηβος εκείνη την εποχή που άφησε την αίσθηση του στο Euro 2004, είναι τώρα στα 30 και αρχηγός της χώρας του. Ο Rooney είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών των "τριών λιονταριών", με τον ίδιο πριν από 12 χρόνια πραγματικά να λάμπει στη μεγάλη διεθνή σκηνή βάζοντας τέσσερα γκολ. Μπορεί να γυρίσει πίσω τα χρόνια στη Γαλλία;


Προπονητής: Roy Hodgson

Αναλαμβάνοντας πριν από την έναρξη του Euro 2012, ο 68χρονος μια ασφαλή επιλογή στον απόηχο της ταραχώδης περιόδου του Fabio Capello στο πάγκο. Ο Hodgson οδήγησε την Αγγλία στα προημιτελικά στην διοργάνωση που έγινε στη Πολωνία και στην Ουκρανία, αλλά πρέπει να αποδείξει πολλά πράγματα ύστερα από μια άθλια πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1)

Τερματοφύλακας: Joe Hart, Άμυνα: Nathaniel Clyne, Chris Smalling, Gary Cahill, Danny Rose, Κέντρο: Eric Dier, Dele Alli, James Milner, Wayne Rooney, Adam Lallana, Επίθεση: Harry Kane.

Πρόγραμμα:
Σάββατο 11 Ιουνίου: Αγγλία - Ρωσία 22:00
Πέμπτη 16 Ιουνίου: Αγγλία - Ουαλία 16:00
Δευτέρα 20 Ιουνίου: Σλοβακία - Αγγλία 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: