Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Charles Keating IV: Ένας γόνος πλούσιας οικογένειας που επέλεξε να γίνει SEAL και πέθανε ηρωικά στο Ιράκ


Επιβεβαιώθηκε στις 4/5/2016 απο το Αμερικανικό πεντάγωνο ο θάνατος και τρίτου μέλους των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων κατα την διάρκεια της εμπλοκής των Η.Π.Α, στον αγώνα εναντίων του ISIS απο το καλοκαίρι του 2014. Το όνομά του Charles Keating IV, εγγονός του μεγαλοεπιχειρηματία της αγοράς ακινήτων και επενδυτή Charles Keating Jr. και διακεκριμένος αθλητής μεγάλων αποστάσεων στην πολιτεία της Αριζόνα.

Την Τρίτη 3/5/2015 ο 31χρονος Αμερικανός υποβρύχιος καταστροφέας Charles Keating IV επιχειρούσε για τρίτη φορά στο Ιράκ και συγκεκριμένα στην πόλη Tel Askuf, βόρεια της Μοσούλης στο κουρδικό βόρειο Ιράκ. Η αποστολή του ήταν η προστασία των διαφόρων Αμερικανών και άλλων δυτικών συμβούλων των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας, ως μέλος μιας ταχείας δύναμης αμέσως αντιδράσεως, με σαφή εντολή την άμεση εκκένωση και προστασία των συμβούλων και όχι την συνδρομή στις κουρδικές δυνάμεις.

Ο Charles Keating IV ανάμεσα στο παππού (αριστερά) του και τον πατέρα του κατα την αποφοίτησή του απο του τους SEAL το 2008
Στην πόλη Tel Askuf βρισκόταν, χωρίς να έχει δημοσιευτεί ο ακριβής αριθμός, δυτικοί σύμβουλοι οι οποίοι συνεδρίαζαν με διοικητές μονάδων των Κούρδων Peshmerga, με αντικείμενο συζήτήσεις τακτικές επιθέσεως με στόχο την απελευθέρωση της Μοσούλης. Κατα της 5:30 το πρωί της Τρίτης, 400 περίπου τζιχαντιστές (άλλες πηγές κατεβάζουν αυτο το νούμερο στους 125) μαζί με μπουλντόζες και 20 οχήματα βομβιστών αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε προκεχωρημένα φυλάκια των Κούρδων με σφοδρότητα και είχαν καταφέρει να φτάσουν στην πόλη. Στην μάχη συμμετείχαν και οι δυτικοί σύμβουλοι.

Κατα της 7:30 το πρωί καταφθάνει στην καρδιά της μάχης, που θα διαρκέσει περίπου 12 ώρες συνολικά, η δύναμη ταχείας αντίδρασης με 4 οχήματα. Στις 9:32 τραυματίζεται θανάσιμα ο ηρωικός καταδρομέας. Παρά την επιτακτική αίτηση ταχείας διακομιδής απο το σημείο, δύο φορές τα ελικόπτερα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο σημείο, με αποτέλεσμα όταν τον μετέφεραν σε νοσοκομείο 50 μιλια απο την πόλη, διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του. Να σημειωθεί πως τελικά οι τζιχαντιστές απέτυχαν να καταλάβουν την πόλη.


Ο Charles Keating IV θα παντρευόταν σε λίγους μήνες με την Brooke Clark.


Δεν υπάρχουν σχόλια: