Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ουκρανία: Να διαγράψει τον εφιάλτη του 2012


Δημήτρης Βαρσάνης

Η Ουκρανία απογοήτευσε στο τουρνουά που έγινε σπίτι της πριν από τέσσερα χρόνια. Όμως αν καταφέρει να συγκεντρώσει το πνεύμα του 2006, όταν έφθασε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα μπορούσε να πάει μακριά.

Πώς προκρίθηκε: Μέσω πλέι-οφ

Η Ουκρανία τερμάτισε τρίτη πίσω από την Ισπανία και τη Σλοβακία στο τρίτο όμιλο και πήρε μόνο ένα βαθμό συνολικά και από τις δύο. Στα πλέι - οφ πέρασε σχετικά άνετα τη Σλοβενία επικρατώντας με 3-1 στο σύνολο των δύο παιχνιδιών. Παρά το γεγονός ότι διαθέτει μια εξαιρετική επίθεση, η άμυνα της έχει δεχτεί μόλις πέντε τέρματα σε 12 παιχνίδια.

Μέχρι που θα φτάσει

Η Ουκρανία πιθανότατα να δώσει μια μάχη με τη Πολωνία για τη δεύτερη θέση. Ο νικητής θα πάρει ένα είδος αναζήτησης στο γύρο των "16" για το δεύτερο στον όμιλο της Γαλλίας. Αναμένοντας τους Πολωνούς να επικρατούν και τους Ουκρανούς να περνούν μέσω του παραθύρου της τρίτης θέσης, πρόκειται να βρεθούν απέναντι στο πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουν έναν νικητή ομίλου.



Παίκτης - κλειδί: Andriy Yarmolenko

Ο δυνατός και ευέλικτος επιθετικός της  Dynamo Kyiv σίγουρα δεν θα μείνει για πολύ καιρό ακόμα στο Ουκρανικό πρωτάθλημα. Σκόραρε δύο φορές στους αγώνες μπαράζ με τη Σλοβενία κα, σε συνδυασμό με τον εξτρέμ της Sevilla Yevhen Konoplyanka, αποτελούν μια επιθετική γραμμή που μπορούν να εκθέσουν τον οποιονδήποτε.




Προπονητής: Mykhaylo Fomenko

Ο πολύπειρος 67χρονος τεχνικός έχει μια μακρά καριέρα στο εγχώριο πρωτάθλημα της Ουκρανίας και έχει εντυπωσιάσει μετά την ανάληψη των καθηκόντων του από το Euro του 2012. Η Ουκρανία απέτυχε για λίγο να πληρεί τις προϋποθέσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο και η βασιλεία του θα κριθεί από τα γεγονότα του φετινού καλοκαιριού στη Γαλλία.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3)
Τερματοφύλακας: Andriy Pyatov, Άμυνα: Artem Fedetskyi, Yevhen Khacheridi, Oleksandr Kucher, Vyacheslav Shevchuk, Κέντρο: Denys Garmash, Ruslan Rotan, Taras Stepanenko, Επίθεση: Andriy Yarmolenko, Yevhen Konoplyanka, Roman Zozulya.

Πρόγραμμα

Κυριακή 12 Ιουνίου: Γερμανία - Ουκρανία 22:00
Πέμπτη 16 Ιουνίου: Ουκρανία - Βόρειος Ιρλανδία 19:00
Τρίτη 21 Ιουνίου: Ουκρανία - Πολωνία 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: