Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Οι Κυρίες φοβούνται τα BUD/S;


Αν και απο τις αρχές Μαρτίου είναι εφικτή η κατάταξη και η εισδοχή γυναικών στο Σχολείο Υποβρυχίων καταστροφών του αμερικανικού ναυτικού, στο περίφημο  Basic Underwater Demolition/SEAL, καμιά όμως υποψήφια δεν έχει όμως εμφανιστεί!

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι αν ανοίξουμε τις πύλες μας προς κάθε ενδιαφερόμενο/η. Δεν είμαστε διατεθειμένοι όμως, το τονίζω, να μειώσουμε ή να χαλαρώσουμε τα επίπεδα δυσκολίας της εκπαίδευσης καθώς κάτι τέτοιο θα επηρεάσει τις δυνατότητες εκτέλεσης των αποστολών των ομάδων υποβρυχίων καταστροφών. Η επιτυχία της εισόδου των γυναικών στο Σώμα θα είναι όταν παραμείνουν ως έχουν οι απαιτήσεις στη εκπαίδευση των στελεχών με την ταυτόχρονη ισότιμη ένταξη των γυναικών στις επιχειρησιακές ομάδες.  Αυτό που μπορεί να κάνει το Επιτελείο είναι να απαλείψει τα καψόνια και τις διάφορες «τελετές αποδοχής» στις ομάδες επιχειρήσεων που μπορεί να περιθωριοποιήσει πιθανόν τις πρώτες γυναίκες και να τα επικεντρώσουμε τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα στην επιτυχία της αποστολής» τόνισε απο την μεριά του ο διοικητής των Ναυτικών επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού των Η.Π.Α, Ναύαρχος John Richardson.

«Η είσοδος ενός ατόμου σε αυτές τις ομάδες δεν είναι αποτέλεσμα επιτυχίας σε κάποιες αθλητικές δοκιμασίες ή λόγο αντοχής στην φυσική καταπόνηση. Είναι κάποιοι άλλοι μη πολιτικώς ορθοί λόγοι που οδηγούν κάποιον στην είσοδό του σε αυτές τις ομάδες» αναφέρει απο την μεριά του ο πρώην SEAL Kevin Lacz.

Ο επόμενος εκπαιδευτικός κύκλος ξεκινάει τον ερχόμενο Ιούνιο με την φάση προπαρασκευής των υποψηφίων τον Σεπτέμβη και οι επιτυχόντες θα λάβουν μέρος στα BUD/S τον Δεκέμβριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: