Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Γαλλία: Οι οικοδεσπότες επιδιώκουν τη κατάκτηση του θεσμού στο σπιτικό τους


Δημήτρης Βαρσάνης

Η αναμονή τελείωσε, σε λιγότερο από 20 μέρες αρχίζει το Euro του 2016 και μέχρι την έναρξη του θα σας παρουσιάσουμε μια μια τις Εθνικές που θα λάβουν μέρος για να έχετε μια πρώτη ιδέα για το τι πρόκειται να δούμε.
Η Γαλλία που είχε δύο χρόνια για να τελειοποιήσει μια φόρμουλα για το τουρνουά στο σπίτι της θα πρέπει να προσμένει να πραγματοποιήσει μια συντονισμένη επίθεση για το τρόπαιο. Στα χαρτιά, ο δρόμος προς τα ημιτελικά δεν πρέπει να θεωρείται υπερβολικά δύσκολος, οτιδήποτε λιγότερο θα ήταν μια μεγάλη απογοήτευση.

Πώς προκρίθηκε: Διοργανώτρια

Η Γαλλία συμμετέχει αυτόματα ως οικοδέσποινα, αλλά για πρώτη φορά, τοποθετήθηκε σαν μια ομάδα - "φάντασμα" σε έναν από τους εννέα ομίλους της προκριματικής φάσης. Αυτό σήμαινε ότι θα έπαιζε εντός και εκτός έδρας φιλικούς αγώνες ενάντια σε όλες τις ομάδες του ένατου ομίλου. Οι δύο νίκες εναντίον της Πορτογαλίας ήταν αξιοσημείωτες, αλλά μια ισοπαλία και μια ήττα απέναντι στην Αλβανία μαύρισαν το τετράδιο.

Μέχρι που θα φτάσει

Τα ημιτελικά θα πρέπει να είναι δεδομένα, ακόμη και με τις αμφιβολίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα του Karim Benzema. Η Γαλλία θα πλησιάσει στις κατακτήσεις του 1984 και του 2000 όμως στο τέλος θα πέσει μαχόμενη.



Παίκτης-κλειδί: Anthony Martial 

Υπάρχουν ακόμα οι μνήμες του 1998, όταν ο 20χρονος Thierry Henry εντυπωσίασε με τη Γαλλία στον εκπληκτικό θρίαμβο του Μουντιάλ. Ο Martial πραγματοποίησε καλές επιδόσεις στα τελευταία φιλικά και έχει το στοιχείο της έκπληξης που θα μπορούσε να κρίνει τα μεγάλα παιχνίδια.




Προπονητής: Didier Deschamps

Ο 47χρονος τεχνικός αντικατέστησε τον Laurent Blanc μετά το Euro του 2012. Οι πιθανότητες επιτυχίας φαίνονται ελπιδοφόρες μετά από μια αξιοσέβαστη παρουσία στο τελευταίο Παγκόσμιο Κυπέλλου που τελείωσε στα προημιτελικά από τη νικήτρια Γερμανία. Η Γαλλία παρατηρήσαμε ότι παίζει άνετα στο αγαπημένο σύστημα του 4-3-3 του Deschamps.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3)
Τερματοφύλακας: Hugo Lioris, Άμυνα: Bacary Sagna, Raphael Varane, Laurent Koscielny, Patrice Evra, Κέντρο: N' Golo Kante, Paul Pogba, Blaise Matuidi, Επίθεση: Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Anthony Martial.

Πρόγραμμα
Παρασκευή 10 Ιουνίου: Γαλλία - Ρουμανία 22:00
Τετάρτη 15 Ιουνίου: Γαλλία - Αλβανία 22:00
Κυριακή 19 Ιουνίου: Ελβετία - Γαλλία 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: