Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ρωσία: Να μετατρέψει τις δυνατότητες σε επιδόσεις


Δημήτρης Βαρσάνης

Το ιστορικό της Ρωσίας με τις χαμηλές επιδόσεις της στις μεγάλες διοργανώσεις μετριάζει κάθε αισιοδοξία. Η παρουσία της στα ημιτελικά του Euro 2008 ήταν μόνο ένα ταξίδι του παρελθόντος και ενώ αναμένεται να φτάσει στο γύρο των "16", λίγοι κατέχουν σημαντική ελπίδα για περαιτέρω πρόοδο.

Πώς προκρίθηκε: Δεύτερη στον έβδομο όμιλο

Η Ρωσία τερμάτισε οκτώ βαθμούς μακριά πίσω από την Αυστρία και δύο μπροστά από την τρίτη Σουηδία. Η "Sbornaya έχασε δύο φορές από τους Αυστριακούς, αλλά η συλλογή τεσσάρων βαθμών από τους Σκανδιναβούς αποδείχθηκε καθοριστικό.

Μέχρι που θα φτάσει

Είναι απολύτως εύλογο ότι η Ρωσία θα περάσει από την φάση των ομίλων, αλλά θα είναι μάλλον πιο δύσκολο να προχωρήσει στα τελευταία στάδια του τουρνουά, παρά τη βελτίωσή τους κάτω από τον Leonid Slutsky.



Παίκτης-κλειδί: Roman Shirokov

Ο αρχηγός της Ρωσίας είναι 34, αλλά παραμένει μια τεράστια επιρροή στη μεσαία γραμμή. Τώρα είναι στη CSKA Moscow μετά από μια απογοητευτική περίοδο στη Spartak που τη πέρασε στο περιθώριο λόγω του θέματος του συμβολαίου του. Η κατάσταση του θα είναι ζωτικής σημασίας για μια ομάδα που της έλειψε πάρα πολύ η συνεισφορά του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.



Προπονητής: Leonid Slutsky

Πήρε τα ηνία από τον Fabio Capello τον Αύγουστο, όταν η Ρωσία βρισκόταν στη τρίτη θέση σε ένα όμιλο του επιπέδου της και ήταν σε σοβαρό κίνδυνο οι τύχες της στα τελικά του Euro 2016. Ο δις πρωταθλητής της Russian Premier League με την CSKA Moscow την καθοδήγησε σε πέντε σερί νίκες μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1)

Τερματοφύλακας: Igor Akinfeev, άμυνα: Igor Smolnikov, Sergei Ignashevich, Vasili Berezutski, Dmitri Kombarov, Κέντρο: Igor Denisov, Aleksandr Golovin, Aleksandr Kokorin, Roman Shirokov, Oleg Shatov, Επίθεση: Artyom Dzyuba.

Πρόγραμμα

Σάββατο 11 Ιουνίου: Αγγλία - Ρωσία 22:00
Τετάρτη 15 Ιουνίου: Ρωσία - Σλοβακία 16:00
Δευτέρα 20 Ιουνίου: Ρωσία - Ουαλία 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: