Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Υπό ανάπτυξη το νέο πολυβόλο των ρωσικών ειδικών δυνάμεων


Υπό ανάπτυξη βρίσκεται το νεο ελαφρύ πολυβόλο των ρωσικών ειδικών δυνάμεων το οποίο θα ειναι διαθέσιμο τα επόμενα χρόνια καθώς η ένωση έρευνας και ανάπτυξης του Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ξεκίνησε την διαδικασία υποβολής προσφορών για την ανάπτυξη ενός νέου όπλου.

Το νέο πολυβόλο που θα αναπτυχθεί αποκλειστικά για τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις θα έχει την κωδική ονομασία Tokar-2 θα δέχεται σφαίρες 5,45 χλσ και θα είναι κατάλληλο για αγώνα εντός κατοικημένων τόπων, με μοντέρνο σχεδιασμό και χαρακτηριστικά. Το αίτημα για την ανάπτυξη του νέου αυτού όπλου δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της  ρωσικής κυβέρνησης και οι δαπάνες για την ανάπτυξη και την κατασκευή του ανέρχονται σε περίπου $386.000.

Το μήκος του πολυβόλου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 900χλσ, με μακριά κάννη και τα 750χλσ με κοντή κάννη με τον γεμιστήρα να μην υπερβαίνει τα 7 κιλά. να μπορεί να πυροβολεί 800 - 900 σφαίρες το λεπτό και να δέχεται γεμιστήρα, ταινία πυρομαχικών αλλα και γεμιστήρα τόσο απο το τυφέκιο ΑΚ - 74 όσο και απο το ελαφρύ πολυβόλο RPK-74.

Τα πρώτα πολυβόλα αναμένεται να παραχθούν μέχρι το τέλος του 2016 και θα εισαχθούν σε υπηρεσία μέχρι το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια: