Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Ενέδρα θανάτου σε Βρετανούς και Ιταλούς ειδικοδυναμίτες στην Λιβύη απο αντάρτες του ISIS


Σε ενέδρα ισλαμιστών ανταρτών του ISIS στην Λιβύη έπεσε φάλαγγα οχημάτων που μετέφερε Βρετανούς καταδρομείς της Special Boat Service (SBS)  και Ιταλούς ειδικοδυναμίτες στην περιοχή της Σύρτης, στις 27 Απριλίου, με αποτέλεσμα, όπως μεταφέρουν ισραηλινά πρακτορεία, τον θάνατο Ιταλών καταδρομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν ισραηλινά μέσα, φορτηγό το οποίο συμπεριλαμβανόταν στο κομβόι, παγιδευτικέ με εκρηκτικά και σε προκαθορισμένο σημείο ανατινάχτηκε. Η φάλαγγα στην συνέχεια είχε επισημανθεί σε στοιχεία όλμων των ισλαμιστών και πολυβολεία, τα οποία άρχισαν να βάλλουν. Χάρη στην επέμβαση γαλλικών και ιταλικών αεροσκαφών ήταν εφικτή η διαφυγή της εναπομείνασας φάλαγγας.

Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, βρετανικές, γαλλικές και ιταλικές ειδικές δυνάμεις ετοίμαζαν διπλή επίθεση σε Μοσούλη και Σύρτη. Τα ισχυρά ερείσματα του ISIS σε Ιράκ και Λιβύη. Μάλιστα, υπήρχαν φήμες για είσοδο στελεχών απο την Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία και Η.Π.Α στην Λιβύη. Αν και το ISIS χάνει έδαφος σε Συρία και Ιράκ, χάρις στην είσοδο νέων μαχητών στις τάξεις του, έχει κερδίσει έδαφος αν και στις 21 Απριλίου έχασε απο τα χέρια της την πόλη της Derna. Φαίνεται πως υπο την απειλεί ενεργούς δράσης δυτικών στρατευμάτων στην Λιβύη, το Daesh βγαίνει στην αντεπίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: