Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Αντιτρομοκρατική άσκηση στην Βρετανία αντιμέτωπη με την πολιτική ορθότητα (το αίμα και οι τραυματισμοί που εμφανίζονται στις φωτογραφίες και στο βίντεο είναι ψεύτικο)



Την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε, υπο την αιγίδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Manchester, άσκηση πολιτικής προστασίας με αντικείμενο την αντιμετώπιση συνεπειών επίθεσης καμικάζι αυτοκτονίας, στα πρότυπα των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

 Η συγκεκριμένη άσκηση έλαβε χώρα στο εμπορικό κέντρο του Trafford Centre και μάλιστα, οι μόνοι που είχαν γνώση του χρόνου που θα γινόταν η άσκηση είχαν η διεύθυνση της άσκησης και οι κομπάρσοι που θα υποδύονταν τα θύματα και αυτό για να δοκιμαστούν οι σωστικές και αστυνομικές δυνάμεις υπο την πίεση και το καθεστώς πανικού του κόσμου.



Όμως η άσκηση δεν τελείωσε επι του πεδίου αλλα συνεχίστηκε και στο ...Twitter! Πολλοί πολίτες κατηγόρησαν την αστυνομία του Manchester για πράξη ισλαμοφοβίας καθώς κατα την διάρκεια της άσκησης ο «τρομοκράτης» φαίνεται να φωνάζει «Allahu Akbar», που κατα τους ιδίους στοχοποιεί τους μουσουλμάνους. Το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που η αστυνομική Διεύθυνσης του Manchester, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη και οτι θα διεξαχθεί ΕΔΕ για το θέμα.

Βέβαια, την ίδια στιγμή η συγκεκριμένη αντίδραση δημιούργησε έντονη συζήτηση απο αντιδρώντες στην συγκεκριμένη πολιτικά ορθή κριτική μερικών, που ξεκινά απο απλή αντίδραση του τύπου: γιατι απολογήθηκε η αστυνομία οι τζιχαντιστες του Daesh  δεν φωνάζουν «Allahu Akbar»» μέχρι και σαρκαστικές - ειρωνικές προτάσεις: την επόμενη φορά η αστυνομία να βαζει τους «τρομοκράτες» να φωνάζουν καλά Χριστούγεννα».
(Ολόκληρη την διαμάχη και τα σχόλια μπορείτε να τα διαβάσετε παρακάτω)




























Δεν υπάρχουν σχόλια: