Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Βόρειος Ιρλανδία: Θα το χαρεί και ότι της βγει


Δημήτρης Βαρσάνης

Η Βόρειος Ιρλανδία δεν είχε παραστεί σε ένα μεγάλο τουρνουά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, αλλά η ομάδα του Michael O'Neill ήταν εξαιρετική στα προκριματικά και άξιζε πληρώς τη θέση της στη Γαλλία. Ο "πράσινος λευκός στρατός" δεν έχει καθόλου πίεση να περάσει από έναν πολύ δύσκολο όμιλο, ένα πράγμα το οποίο ίσως να λειτουργήσει και υπέρ τους.

Πώς προκρίθηκε: Πρώτη στον έκτο όμιλο

Αν και σίγουρα δεν ήταν η δυνατότερη του ομίλου η Βόρειος Ιρλανδία με εντυπωσιακό τερμάτισε μπροστά από τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Εθνική μας. Ηττήθηκε μόνο μία φορά στο Βουκουρέστι και τελείωσε αήττητη στπ σπίτι της στο Windsor Park.

Μέχρι που θα φτάσει

Παρότι στην ιστορία έχει πετύχει μεγάλα αποτελέσματα - η Βόρειος Ιρλανδία έχει κερδίσει ανά περιόδους την Ισπανία, την Αγγλία και τη Δυτική Γερμανία - είναι ένα μεγάλο ερώτημα αν μπορεί να περάσει από ένα πολύπλοκο όμιλο. Περιμένουμε ένα αποτέλεσμα που θα προκαλέσει έκπληξη, αλλά και μια αξιοσέβαστη έξοδο από τη διοργάνωση.


Παίκτης - κλειδί: Kyle Lafferty

Ο επιθετικός της Norwich φέτος δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου, αλλά έχει ανυπολόγιστη αξία για τη χώρα του. Τα επτά γκολ στα προκριματικά έκαναν όλη τη διαφορά για τη Βόρεια Ιρλανδία και θα ελπίζουν ο Lafferty να είναι αρκετά έντονος για περισσότερα παρά την έλλειψη δράσης του.



Προπονητής: Michael O'Neill

Ο πρώην μέσος της Newcastle και της Wigan μεταξύ άλλων, ο οποίος πραγματοποίησε 31 εμφανίσεις για τη Βόρεια Ιρλανδία ως παίκτης, πήρε τη δουλειά το 2011 μετά από την καθοδήγηση της Shamrock Rovers σε μια άνευ προηγουμένου παρουσία στη φάση των ομίλων του Europa League. Ο ίδιος έχει διαμορφώσει ένα εξαιρετικά οργανωμένο σύνολο που δεν πεθαίνει ποτέ και πραγματοποιεί ηρωικές επιδόσεις.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1)

Τερματοφύλακας: Michael McGovern, άμυνα: Paddy McNair, Gareth McAuley, Jonny Evans, Craig Cathcart, κέντρο: Jamie Ward, Oliver Norwood, Corry Evans, Steven Davis, Stuart Dallas, Επίθεση: Kyle Lafferty.

Πρόγραμμα

Κυριακή 12 Ιουνίου: Πολωνία - Βόρειος Ιρλανδία 19:00
Πέμπτη 16 Ιουνίου: Ουκρανία - Βόρειος Ιρλανδία 19:00
Τρίτη 21 Ιουνίου: Βόρειος Ιρλανδία - Γερμανία 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: