Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

ΛΕΦΕΔ Ευβοίας: Εκπαίδευση στα πλωτά μέσα (εικόνες)



Την Κυριακή 25/07/2021, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στα πλωτά μέσα, που διοργανώθηκε από την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Νομού Ευβοίας (ΛΕΦΕΔ Ευβοίας).

Μια γρήγορη ματιά στον χάρτη θα μας δείξει, ότι η μορφολογία της Πατρίδας μας απαιτεί να γνωρίζουμε πως να ενεργήσουμε στο υγρό στοιχείο, με ασφάλεια και πιθανότητες επιτυχίας της αποστολής.

Τα αντικείμενα που διδάχτηκαν ήταν:  

Προετοιμασία-εξοπλισμός  λέμβου για αμφίβια καταδρομή, μεταφορά λέμβου στην ξηρά, στίβαξη και ασφάλιση του φορτίου, καθέλκυση- προσγιάλωση – απογιάλωση λέμβου, επιβίβαση-αποβίβαση προσωπικού, κωπηλασία, παραγγέλματα, τακτική έξοδος στην ακτή, τακτική διείσδυσης με μηχανοκίνητη λέμβο.

Την ορθότητα και η ακρίβεια της εκπαίδευσης, διασφάλισε ο εκπαιδευτής μας,  Λγος (ΠΖ-ΕΔ) ε.α. Μηλίτσης Παυσανίας, ο οποίος υπήρξε  στέλεχος των Ειδ.Δυνάμεων της Πατρίδας μας και απόφοιτος του Σχ. Υποβρυχίων Καταστροφών της ΜΥΚ του Π.Ν. 

Ευχαριστούμε θερμά τον εκπαιδευτή μας, το προσωπικό του Σώματος  Διασωστών και Ναυαγοσωστών Χαλκίδας για την παρουσία τους, που έδωσε αίσθημα ασφάλειας σε όλους μας, ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον εφ.Λχια (ΠΝ) Καπιδάκη Σόλωνα για την διάθεση της λέμβου και όλων των απαραίτητων σωστικών και άλλων υλικών, τους συμμετέχοντες που μας εμπιστεύονται και μας τιμούν με την παρουσία τους,  και τέλος σε όλους όσους συνέβαλλαν για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσής μας. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: