Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΛΕΦΕΔ Ευβοίας - ΛΕΦΕΔ Αττικής: Επιβίωση, Διαβίωση, Ανάληψη Αποστολών περιπόλων, σε χιονοσκεπή περιοχή (εικόνες)

Το διήμερο 12-13/02/2022 (Σ.Κ.), η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.) παράρτημα Ευβοίας, συμμετείχε με δύναμη 15 μελών και δόκιμων μελών, σε άσκηση που διοργανώθηκε από το αντίστοιχο παράρτημα της Αττικής (ΛΕΦΕΔ Αττικής), στο όρος Δίρφυς.

Ο σκοπός της άσκησης ήταν η: «Επιβίωση, Διαβίωση, Ανάληψη Αποστολών περιπόλων, σε χιονοσκεπή περιοχή».

Άξιο αναφοράς είναι ότι όλες οι ενέργειες έγιναν κατά την νύκτα και με δυσμενείς καιρικές συνθήκες  (χιονόπτωση σε τακτά διαστήματα, άνεμος 7-8 Bf και περίπου, 80cm ύψος χιονιού, στο μεγαλύτερο μέρος) σε υψόμετρο 1120 m.

Σε όλες τις κινήσεις τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα, βάσει των Ε.Ε. του Ε.Σ. (αναφορές, επικοινωνίες, κώδικες, συνθηματικά κλπ). Χρησιμοποιήθηκε οπλισμός τύπου airsoft. Επισημάνθηκαν οι όποιες αδυναμίες, ελλείψεις και λάθη, ατομικά και ομαδικά, ώστε να δώσουμε την προσοχή μας για να τα βελτιώσουμε, πράγμα που είναι και η βασική μας επιδίωξη μετά από κάθε άσκηση.

Σε όλες τις φάσεις της εκπαίδευσης και διαμονής στο καταφύγιο, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα που αφορούν τον covid 19.

Σε ανακοίνωσή της, η Λέσχη «ευχαριστεί τον Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας για το άριστο καταφύγιο και τα μέσα που μας διέθεσε, ιδιαίτερα τον πολύπειρο ορειβάτη Ανέστη Ζούση, το Σώμα  Διασωστών και Ναυαγοσωστών Χαλκίδας για την παρουσία τους, που έδωσε αίσθημα ασφάλειας σε όλους μας και φυσικά το παράρτημα Αττικής που συνεκπαιδεύτηκε μαζί μας αλλά και στους μεμονωμένους συμμετέχοντες που μας εμπιστεύονται και μας τιμούν με την παρουσία τους σε κάθε προσπάθειά μας και τέλος σε όλους όσους συνέβαλλαν για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσής μας».








Δεν υπάρχουν σχόλια: