Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ελληνικός στρατός: Εκτέλεση βολών από το Δ' Σώμα στρατού και στο πεδίο βολής της Κρήτης (εικόνες - βίντεο))



Το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν, στο Πεδίο Βολής «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ», στο νομό Έβρου, βολές Πυροβολικού και Όλμων, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Μονάδων της 30 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΤΟΜΟΡΙΤΣΑ».

Το προσωπικό μας εκτέλεσε με ακρίβεια, ημερήσιες και νυχτερινές βολές, με Αυτοκινούμενα (Α/Κ) οβιδοβόλα Μ109Α3GEA2, PzH2000GR και Μ106 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Όλμων (ΤΟΜΟ) 4,2’’.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, η εκπαίδευση έγινε υπό ρεαλιστικές συνθήκες και αξιολογήθηκε όλη η διαδικασία στοχοποίησης και παροχής πυρών υποστήριξης. Εφαρμόστηκαν βελτιωμένες τεχνικές και διαδικασίες προσβολής στόχων.

Επίσης στο ίδιο διήμερο, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Κρήτης, βολές Πυροβολικού Μάχης, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων Μονάδων της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και της ΑΣΔΕΝ. Χρησιμοποιήθηκαν οπλικά συστήματα, ως ακολούθως:

- Πολλαπλός Εκτοξευτής Πυραύλων MLRS (Multiple Launch Rocket System).

- Οβιδοβόλο PzH (Panzer) 2000GR.

- Οβιδοβόλο Μ109Α5.

Οι βολές διεξήχθησαν με τη χρήση εκρηκτικών και βομβιδοφόρων βλημάτων, προσβάλλοντας στόχους στη θάλασσα με μεγάλη ακρίβεια. Το μέγιστο βεληνεκές των βολών έφτασε τα 35.000 μέτρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο και τις σχετικές εικόνες:











Δεν υπάρχουν σχόλια: