Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΛΕΦΕΔ Αττικής: Νέο σύστημα εκπαίδευσης (εικόνες)



Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο πρώτος εκπαιδευτικός κύκλος μαθημάτων από την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής για την νέα χρονιά. Η όλη εκπαίδευση και το νέο σύστημα εκπαίδευσης αποσκοπεί την αναβάθμιση των δυνατοτήτων των εφέδρων με σκοπό αν και εφόσον απαιτηθεί να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την Πατρίδα μας από εξωτερικούς κινδύνους και να διαφυλάξουμε έτσι την ελευθερία μας.

Στο νέο αυτό σύστημα εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται, κάθε εξάμηνο, 3 σχολεία διάρκειας 2 μηνών, όπου το κάθε σχολείο θα παρέχει εξειδικευμένη γνώση επί ενός αντικειμένου. Οι 3 κατηγορίες αυτό το εξάμηνο θα είναι: η ατομική τακτική, η μάχη σε αστικό περιβάλλον και τέλος, η εκπαίδευση πεζικού σε ανοιχτό πεδίο- βουνό.

Επίσης, στο νέο πρόγραμμα θα δοθεί ειδική έμφαση στην εκπαίδευση των μελών της λέσχης στην χρήση ατομικού οπλισμού και στην παροχή α' βοηθειών μάχης. Τέλος, σε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα θα πραγματοποιείται και μάθημα στρατιωτικής αυτοάμυνας, βάση της εκπαίδευσης του Ισραηλινού στρατού και των Αμερικάνων Πεζοναυτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Κυριακή, 13 Ιανουαρίου, ξεκίνησε το σχολείο Μάχης σε Αστικό Περιβάλλον (ΜΑΠ) με το αντικείμενο εκκαθάριση δωματίου και διαδρόμων. Δόθηκαν διάφορα σενάρια με εχθρική απεικόνιση που οι ασκούμενοι έπρεπε να φέρουν εις πέρας.

Στο τέλος της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε και εκπαίδευση στη στρατιωτική αυτοάμυνα με εκμάθηση χτυπημάτων με γυμνό χέρι και με χρήση του ατομικού τυφεκίου.

Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι τα όπλα που χρησιμοποιούνται είναι τύπου airsoft,κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας και υπάρχει γνώστης παροχής Α' Βοηθειών μαζί με υγειονομική συλλογή.

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες απο την πρώτη εκπαίδευση αυτού του νέου εκπαιδευτικού συστήματος της λέσχης:



1 σχόλιο:

Αλέξανδρος Λιόλιος είπε...

¨΄Οσοι επιστρατεύτηκαν πρόσφατα, έμειναν έκπληκτοι από την αδυναμία προσαρμογής των εφ.αξιωματικών ως ηγητόρων.Πολλοί αρνηθηκαν να περπατήσουν......Πως αντιμετωπίζει ή δεν το αναγνωρίζει ; ; ; ; πρόβλημα η ηγεσία ; ; '