Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής στην άσκηση εκκένωσης του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής (εικόνες)



Στις 20 Δεκεμβρίου 2018 οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του στην πρώτη άσκηση  μερικής εκκένωσης του κτιρίου, με όνομα 'Κάσσανδρος' σε εφαρμογή των επιχειρησιακών
σχεδίων “Σώστρατος” και “Περσέας”,  αλλά κατάφερε να αντεπεξέλθει πλήρως στις ανάγκες του Επιχειρησιακού Σχεδίου του ΕΚΕΠΥ.

 Συμβολή στην άσκηση είχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία το ΕΚΑΒ με τον Συντονιστή από την Θεσσαλονίκη, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Χαλκιδικής η Αστυνομία και η Πολιτικοστρατιωτική Συνεργασία.

Τα σενάρια στα οποία ασκήθηκαν οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές και τα μέλη των σωστικών συνεργείων ήταν:

έχει γίνει σεισμός και το νοσοκομείο εμφανίζει σοβαρά προβλήματα στον 1ο όροφο στους τοίχους και κατάρρευση δομικών στοιχειών της Ορθοπεδικής οπότε η Δ/τρια και η Επιτροπή Εκτάκτων Αναγκών αποφασίζει την Εκκένωση δύο θαλάμων μετά από ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ)

Καλούνται η τροχαία για ρύθμιση της κυκλοφορίας, το ΕΚΑΒ και επειδή εγκλωβίσθηκε και μία έγκυος στην γυναικολογική κλινική και γιατρός στον 1ο Όροφο καλείται η πυροσβεστική με το καλαθοφόρο της για απεγκλωβισμό.
Καλείται και το το Α.Τ. Πολυγύρου για επιτήρηση των χώρων προς αποφυγή δολιοφθορών και κλοπών

Στήνεται καταυλισμός εκτάκτων αναγκών με τέσσερις στρατιωτικές σκηνές στο προαύλιο.

Φωτιά ξεσπά το μαγειρείο και η ομάδα πυρασφάλειας του νοσοκομείου με την Πυροσβεστική επιχειρεί την κατάσβεση.     

Επιχειρείται απεγκλωβισμός υπαλλήλου στα μαγειρεία από την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Χαλκιδικής.

Ο Υπάλληλος παθαίνει καρδιολογική ανακοπή όποτε το ΕΚΑΒ πραγματοποιεί μέθοδο ΚΑΡΠΑ μεταφέροντας τον σε σκηνή βραχείας νοσηλείας .

Γίνεται απεγκλωβισμός απο τη Πυροσβεστική με σκάλα του γιατρού στον 1ο Όροφο.

Στον ανελκυστήρα εγκλωβίζονται 3 άτομα και μάλιστα ένα με κλειστοφοβικό σύνδρομο οπότε γίνεται απεγκλωβισμός και καλείται και ψυχολόγος για ψυχολογική υποστήριξη των εγκλωβισμένων.

Την επιχείρηση συντόνισαν ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.), Νίκος Παπαευσταθίου  ο Διευθυντής του ΕΣΥ, Νίκος Μίχος  Υπεύθυνος Σχεδιασμού και Οργάνωσης των Ασκήσεων,  ο Διοικητής Π.Υ. Χαλκιδικής, Πύραρχος Δημήτρης Καρασαββίδης, σε συνεργασία με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κ.Στεφανίδου την Επιτροπή Εκτάκτων Αναγκών καθώς και με εκπροσώπους των εμπλεκομένων Υπηρεσιών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων: «Η Λέσχη μας έλαβε μέρος με την Ομάδα Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας και ένα εξοπλισμένο όχημα στο σενάριο απεγκλωβισμού τραυματία από τα μαγειρεία του νοσοκομείου.
Επίσης η Λέσχη μας διέθεσε και role players για την άσκηση.
Η Λέσχη μας συγχαίρει την διοίκηση και το προσωπικό του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ για την σχεδίαση, εκτέλεση της άσκησης και στηρίζει κάθε είδους ασκήσεις – εκπαιδεύσεις που έχουν ως σκοπό την προετοιμασία φορέων, υπηρεσιών για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Μετά το τέλος της άσκησης προσπαθώντας να δώσουμε ακόμα ένα σενάριο στην ομάδα μας πραγματοποιήθηκε ανασυρσή τραυματία από ορεινή βραχώδη περιοχή.
Κλείνοντας να  υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η Λέσχη μας είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε συνεργασία με φορείς και ομάδες, και να ευχαριστήσουμε την Διοικήτρια του Γ Ν Χαλκιδικής για τα καλά της λόγια και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άψογη συνεργασία».

Δείτε τις σχετικές εικόνες:











Δεν υπάρχουν σχόλια: