Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΛΕΦΕΔ Θεσσαλονίκης: Αμφίβια άσκηση εν μέσω κρύου! (εικόνες)



Παρά το έντονο κρύο της «Ωκεανίδας» οι εθελοντές έφεδροι της ΛΕΦΕΔ Θεσσαλονίκης από το Σάββατο  23 έως Κυριακή 24 Φεβρουαρίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική άσκηση στις αμφίβιες επιχειρήσεις στην λίμνη Κορώνεια.

Ειδικότερα, άσκηση ξεκίνησε από το πρωί με το φόρτωμα των λέμβων  και λοιπού εξοπλισμού από τα γραφεία της λέσχης και συνεχίστηκε επί του πεδίου με πολλές ασκήσεις εισόδου στο νερό , κωπηλασίας, εξόδου αθόρυβης και βίαιης.

Με την συνεχή επανάληψη το τμήμα "έδενε"όλο και περισσότερο και στο τέλος οι άνεμοι δεν μπορούσαν να επηρεάσουν τον πλου των λέμβων. Το κρύο ,όντως δριμύ, έκανε τα πόδια και τα χέρια των εφέδρων που ήρθαν σε επαφή με το υγρό στοιχείο να πονάνε.

Όσοι συμμετείχαν είναι σίγουρο ότι έμαθαν να ενεργούν με λέμβους αφού με την επανάληψη τα παραγγέλματα  :όρθωσον, πτέρωσον, σχάζει, πρόσω ,ανάκρουε, τους έμειναν  στην μνήμη μαζί με το τσουχτερό κρύο. 

Τελικώς ολόκληρο το τμήμα πραγματοποίησε αμφίβια (μεικτή) διείσδυση , κάτω από το πέπλο της νύχτας , και εν συνεχεία πορεία και κρούση , δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία σε νέα σχετικά μέλη μας να σχεδιάσουν-ηγηθούν 15 μέλους περιπόλου.

Στην φάση της επανόδου κατόπιν καταδίωξης  από εχθρική δύναμη   το τμήμα μετέφερε τραυματία επί δύο χλμ περίπου.

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές εικόνες από την άσκηση των εφέδρων:











Δεν υπάρχουν σχόλια: