Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΛΕΦΕΔ Αττικής: Τιμώντας έμπρακτα τον Γρηγόρη Αυξεντίου (εικόνες)



62 χρόνια από την μαρτυρική θυσία του πολεμιστή της ΕΟΚΑ και έφεδρου αξιωματικού του Ελληνικού στρατού Γρηγορίου Αυξεντίου στην Κύπρο, ο οποίος πολέμησε μέχρι εσχάτων τον Άγγλο κατακτητή. Αυτή την μέρα, τιμώντας τη μνήμη του (Κυριακή 3/3) η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής, ξεκίνησε το Σχολείο Πεζικού της λέσχης.

Σκοπός του νέου δόγματος είναι η δημιουργία σχολείων για την καλύτερη εκμάθηση και εκβάθυνση των αντικειμένων από τα μέλη.
Μετά την επιτυχημένη έκβαση του σχολείου Μάχης σε Αστικό Περιβάλλον εκίνησε το σχολείο Πεζικού που επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις στην ύπαιθρο.

Μετά το θεωρητικό μάθημα της Τετάρτης με αντικείμενο "Φόρτος μάχης οπλίτη πεζικού" βασισμένο στον νέο κανονισμό του ΝΑΤΟ ακολούθησε την Κυριακή η εκπαίδευση με αντικείμενα πορείας, τακτικής κίνησης, σηματοδοσίας και οργάνωσης περιπόλου. Η κλάση των εκπαιδευόμενων διδάχτηκε πως μπορεί να κινηθεί σωστά, αθόρυβα και με ασφάλεια σε μια εχθρική περιοχή με σκοπό να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Ακολούθησε και πρακτικό σκέλος με πορεία προς ένα στόχο. 

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης ακολούθησε εκπαίδευση στην αυτοάμυνα.








Να σημειωθεί πως ο φετινός Μακεδονομάχος, η μεγαλύτερη άσκηση εφέδρων (που διοργανώνετε αμιγώς από εφέδρους) της χώρας μας, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι αφιερωμένος στον Γρηγόριο Αυξεντίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: