Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

ΛΕΦΕΔ Εύβοιας: «Ασπίδα»

 

Το διήμερο 1-2/07/2023 (Σαβ.Κυρ.), η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Εφ.Ε.Δ.) παράρτημα Ευβοίας, διοργάνωσε την άσκηση «Ασπίδα» 3/23, στο όρος Δίρφυς.

Ο σκοπός της άσκησης ήταν η: «Αναγνώριση- εκκαθάριση δρομολογίων, προστασία στόχου υψηλής αξίας» και δευτερευόντως «Διέλευση στίβου τοπογραφίας». Κατά την διαδρομή δεν έλειψαν και οι προσχεδιασμένοι και εκτελεσμένοι, με όσο το δυνατό, αληθοφάνεια Σταθμοί Εκπαιδεύσεως, με κύριο αντικείμενο φροντίδα τραυματία και αντιμετώπιση ενέδρας.

Άξιο αναφοράς είναι ότι όλες οι ενέργειες έγιναν με δυσμενείς καιρικές συνθήκες υψηλή υγρασία και θερμοκρασία, με υψομετρική διαφορά της διαδρομής περίπου 700 m, έως τα 1120 m που βρισκόταν ο ΑΝΣΚ.

Σε όλες τις κινήσεις τηρηθήκαν τα προβλεπόμενα, βάσει Ε.Ε. του Ε.Σ. (αναφορές, επικοινωνίες, κώδικες, συνθηματικά κλπ) Επισημάνθηκαν οι όποιες αδυναμίες, ελλείψεις και λάθη, ατομικά και ομαδικά, ώστε να δώσουμε την προσοχή μας για να τα βελτιώσουμε, πράγμα που είναι και η βασική μας επιδίωξη μετά από κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας και οπλισμός τύπου airsoft.

Σε ανακοίνωσή της η Λέσχη ευχαριστεί: "τον Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας για το άριστο καταφύγιο και τα μέσα που μας διέθεσε, το Σώμα Διασωστών και Ναυαγοσωστών Χαλκίδας για την παρουσία τους, που έδωσε αίσθημα ασφάλειας σε όλους μας, τα μέλη της «Πανελλήνιας Ένωσης Εφ. Υπαξκών-Οπλιτών» και τέλος τους συναδέλφους από τον Ν. Μαγνησίας που συνεκπαιδεύτηκαν μαζί μας, μας εμπιστεύονται και μας τιμούν με την παρουσία τους σε κάθε προσπάθειά μας και τέλος σε όλους όσους συνέβαλλαν για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσής μας".











Δεν υπάρχουν σχόλια: