Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Η ΛΕΦΕΔ Ευβοίας στον Μακεδονομάχο '24

Για 17η συνεχή χρονιά, από την Παρασκευή 5/4 έως την Κυριακή 7/4, διεξήχθη ο τακτικός Πανελλήνιος Στρατιωτικός Αγώνας - 'Ασκηση «Μακεδονομάχος ‘24», στην ευρύτερη περιοχή της Καστανούσσας Ν. Σερρών.

Το παρόν έδωσαν 406 έφεδροι, 68 εφ. Αξκοί και 338 εφ.Υπαξκοί και οπλίτες, οι οποίοι με ίδιες δυνάμεις, θέληση και πίστη στο σκοπό δλδ την συντήρηση του αξιόμαχού τους, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανταπεξέλθουν στα απαιτητικά, σύγχρονα και πολυπληθή σενάρια (και) του φετινού «Μακεδονομάχου». Δοκίμασαν τις γνώσεις τους, τα υλικά τους, τις σωματικές αλλά κυρίως τις ψυχικές τους αντοχές και την ετοιμότητά τους.

Η ΛΕΦΕΔ Ευβοίας εκπροσωπήθηκε φέτος από έναν εφ.Αξκό ως αξιολογητή σε Στ.Εκ. Μ.Α.Π., έναν οπλίτη ως προσωπικό απεικόνισης σε Στ.Εκ. ενέδρας και έναν οπλίτη ως μέλος ασκούμενης περιπόλου.

Για ακόμα μια φορά, θετική εντύπωση έκανε η συμμετοχή πολλών συναδέλφων από την Κύπρο, αλλά και από μακρινές περιοχές της Πατρίδας μας.

Ο χώρος της στρατοπέδευσης, κατασκηνώσεις ''Απολύτρωσις'', ήταν με μία λέξη ιδανικός!

Η ενεργή εφεδρεία, αθόρυβα με συνέπεια και συ
νέχεια βρίσκεται τα Σαββατοκύριακα ή όποτε δοθεί η ευκαιρία, κάπου εκεί έξω, ασκείται, χρηματοδοτεί, μαθαίνει, δοκιμάζει, λείπει από τις οικογενειακές στιγμές, «αρνείται» το απολυτήριο του Ε.Σ., ώστε αν υπάρξει ανάγκη, να σταθεί έτοιμη απέναντι στο διαχρονικό κάλεσμα της Πατρίδας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: