Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Κοινή άσκηση Tartan Eagle για τους «ειδικούς» των πεζοναυτών Η.Π.Α και Μ.Βρετανίας


Στο στρατόπεδό της στο Faslane της Αγγλίας, υποδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα η 43η Μοίρα των Βρετανών Πεζοναυτών το Security Force Regiment του Σώματος των Πεζοναυτών των Η.Π.Α για να συμμετάσχουν στην κοινή άσκηση Tartan Eagle.

Να σημειωθεί πως τόσο η 43η μοίρα οσο και το Security Force Regiment του Σώματος των Πεζοναυτών των Η.Π.Α είναι ειδική σχηματισμοί επιφορτισμένοι με την φύλαξη ναυτιλιακών εγκαταστάσεων αλλα και πολεμικά πλοία και ειδικά πυρηνικά υποβρύχια.


Το προσωπικό των δύο μονάδων ασκήθηκαν στον ορεινό αγώνα στο Ben Nevis, την υψηλότερη κορηφή στην Μεγάλη Βρετανία και στον αγώνα κατοικημένων τόπων στο σκοπευτήριο της βρετανικής αστυνομίας στο Gateshead πάνω σε πολλά και διαφορετικά σενάρια. Στο σκοπευτήριο της αστυνομίας υπάρχει κατασκευασμένο μια προσομοίωση δρόμων και συμπλέγματος κατοικειών που βοηθάει στην πολυμορφία των εκπαιδευτικών σεναρίων.


Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί πεζοναύτες εκπαιδεύτηκαν στον ορεινό αγώνα, στην μάχη εντός κατοικημένων τόπων, στην χρήση και σκόπευση πιστολιού Glock και τυφεκίου τύπου SA80. Ειδικότερα κατα την διάρκεια της εκπαίδευσης στον αστικό αγώνα, οι πεζοναύτες ασκήθηκαν στις αντιδράσεις κατα την διάρκεια επιθετικής εισόδου σε κτίρια και σε δωμάτια αντίστοιχα και επίσης στην αντίδραση του προσωπικού στην παρουσία και στις αντιδράσεις παιδιών μέσ στον χώρο των επιχειρήσεων.





Δεν υπάρχουν σχόλια: