Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Ηλεκτρονικό παιχνίδι του αμερικανικού στρατού για εκπαίδευση δασκάλων ενάντια σε σκοπευτή


Βοά ο αμερικανικός ειδικός και μή τύπος για το εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι που κατασκεύασε ο αμερικανικός στρατός, σε συνεργασία με το υπουργείο εσωτερικής ασφαλείας, για να εκπαιδεύσει τους δασκάλους και τους καθηγητές των σχολείων των Η.Π.Α στο πως θα αντιμετωπίσουν τους αυτόνομους σκοπευτές - δολοφόνους σε κατάσταση αμόκ.

Το παιχνίδι είναι first person shooter και ονομάζεται EDGE - το οποίο είναι σύντομο για το Ενισχυμένο Δυναμικό Γεω-Κοινωνικό Περιβάλλον - και επιτρέπει στους παίκτες να επιλέξουν έναν από τους τρεις ρόλους που μπορούν να παίξουν: σκοπευτής - δολοφόνος, δάσκαλος και αστυνομικός.

Ως δάσκαλος, ο παίκτης πρέπει να σώσει τους φοβισμένους μαθητές και να βρει έναν ασφαλή χώρο για αυτούς. Ως σκοπευτής, το άτομο περιηγείται στο σχολείο για να βρει στόχους και να σκοτώσει. Ως αστυνομικός, ο εκπαιδευόμενος πρέπει να βρει και να σκοτώσει τον σκοπευτή.


«Όσο περισσότερη εμπειρία έχετε σε αυτού του είδους παιχνίδια ή ακόμα και καταστάσης διαχείρησης πανικού, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης στο παιχνίδι», δήλωσε η Tamara Griffith, επικεφαλής προγραμματίστρια του EDGE. «Δεν υπάρχει νίκη, δεν είναι πραγματικό παιχνίδι. Είναι ένας τρόπος για να εξασκηθείτε και να αξιολογήσετε δράσεις και πρωτόκολλα αντίδρασης σε τετοιες καταστάσεις» τόνισε ο John Verrico του αρμόδιου υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: