Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΡΥΑ ΧΡΟΝΙΑ!




Στην εκδήλωση, που διοργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο ''Αλέξανδρος'' ( κάτω απο την Στατιωτική Λέσχη Θεσσαλονίκης), μας προσκαλεί η Π.Ε.Π ΜΑΚΕΔΝΟΣ σε συνεργασία με τον ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ''Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ'', με κνετρικό θέμα:'' Ο ελληνισμός της Αμερικής - Αλάσκα''.

Η εκδήλωση προβλέπετε να ανοίξει η Μικτή Χορωδία του συλλόγου ''Ο Αριστοτέλης'', ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρός του κ. Μιχαήλ Θεμ. Καρτσιώτης.

Ομιλητές θα είναι: ο καθηγητής Αστρονομίας του Α.Π.Θ. κ. Σταύρος Αυγολούπης, όπου θα εκθέσει το θέμα:'' Διάσημοι Ελληνες σε σύγχρονες διαστημικές επιτυχίες''.

Η εκπαιδευτικός κ. Αίγλη Λάσκα - Κουκουρίκου με  θέμα:'' Οι Έλληνες της Αλάσκα''.

Ο δημοσιογράφος, εκπαιδευτικός και ιδρυτής της συλλογικότητας ''Νοιάζομαι'', κ. Κώστης Αλεξίου Κάλφας με θέμα το νέο βιβλίο του κ. Δημήτρη Αλεξάνδρου:'' Δυτικά των Ηράκλειων στηλών - στις εσχατιές της Εσπερίας'' και '' Το νέο Όραμα για την Θεσσαλονίκη''.

Επίσης θα προβληθεί η ταινία, επιμέλειας Δημήτρη Κουκουρίκου και 2sences, ''Οι Έλληνες της Αλάσκα''.

Τέλος. ο Ιατρός και ποιητής Μανώλης Καπουσίδης θα απαγγείλει αποσπάσματα του έργου του ''Ανεξιχνίαστον το βλέμμα των προβλέψεων''.

Συντονιστές, η κ. Μαρία Ράμογλου, αντιπρόεδρος του ''ΜΑΚΕΔΝΟΥ'' και οκ. Πέτρος Σύρρης, γενικός γραμματέας του ''ΜΑΚΕΔΝΟΥ''. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Χαρακτηριστικά για την εκδήλωση, στην πρόσκληση γράφει:'' Σε μέρες κρίσης, μια ζεστή βραδιά Ελληνισμού και Πολιτισμού, επάνω ακριβώς στα 100 χρόνια απο την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της ίδιας της Θεσσαλονίκης, ίσως την έχουμε ανάγκη όλοι''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: