Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο ΠΑΡ' ΟΛΙΓΟΝ ΚΛΟΥΖΩ ΤΟΥ F.B.I!

Αυτή την παροιμία φαίνεται να μην ήξερε ή να μην θυμόταν, ο άτυχος και ,σήμερα κρατούμενος, 35χρονος Dominick Pelletier , ο οποίος κατα την διάρκεια προκαταρκτικών εξετάσεων για μια θέση εργασίας στο F.B.I, παραδέχτηκε, κι μάλιστα δύο φορές,οικειοθελώς, πως είναι κάτοχος φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Pelletier το 2008, κατα την διάρκεια εξέτασης, στη διάρκεια του γνωστού ανιχνευτή ψεύδους, για την κάλυψη θέσης στο F.B.I, παραδέχτηκε πως έχει στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό με παιδιά, όταν στην συνέχεια ο εξεταστής κάλεσε νατον ρωτήσει και ο ειδικός του F.B.I για το διαδικτυακά εγκλήματα, το παραδέχτηκε ξανά.

Όταν μετά έγινε έρευνα στον υπολογιστή του βρέθηκαν 600(!) φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

Ο ένοχος, πλέον, κ. Pelletier σε μια προσπάθεια μείωσεις τις ποινής του, που θα διαρκέσει μέχρι το 2017, προχώρησε σε έφεση δηλώνοντας πως δεν του απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες, τα δικαιώματά του κατα την σύλληψή του και πως δεν γνώριζε πως ήταν σε κατάσταση ανάκρισης.

Αυτή την τοποθέτηση αντέκρουσε το F.B.I., καταθέτοντας στο δικαστήριο την αίτηση που υπέγραψε και που γράφει πως ο υπογραφόμενος γνωρίζει πως δεν προσέρχεται σε ανάκριση.

Ακόμα,αξιωματούχοι της υπηρεσίας, δήλωσαν πως ο κατηγορούμενος καθ’ όλη την διάρκεια της εξέτασής κάθε άλλο απ ανακρινόμενος έδειχνε.

Τελικά το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση για έφεση του κ. Pelletier με το αιτιολογικό πως δεν ήταν υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί του F.B.I. να προβούν σε όσα προβλέπει η αυτόφορη διαδικασία καθώς ο κατηγορούμενος δεν ήταν υπο κράτηση ούτε θα τον πηγαίναν για ανάκριση για να του αποσπάσουν ομολογία και επίσης ο ίδιος ήταν υποχρεωμένος να κινηθεί αναλόγως με το περιβάλλον που βρισκόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: